В залата се случи нещо нечувано - изявените евроатлантици от

...
В залата се случи нещо нечувано - изявените евроатлантици от
Коментари Харесай

Пеевски VS. Иванов: Седеше ми в скута и пиеше мазно турско кафе -...

" В залата се случи нещо нечувано - изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят сега плана на " Уестингхаус " за нуклеарна централа ", съобщи Пеевски. По думите му е заради Свилен Спасов, агент на Държавна сигурност, персонално посочен от тях на това сдружение.

 
" По другите тематики засегнатост не може да има, тъй като ние отказахме, лично аз отхвърлих на Христо Иванов " делкането ", което той ми предложи тук в моя кабинет ", добави Пеевски.

 

" Делкането да бъде сигурен по какъв начин ще се избере Висшият прокурорски съвет, с цел да бъде избран Андрей Янкулов от неговия Антикорупционен фонд за основен прокурор и за зам.главен прокурор Сава Петров ", съобщи Пеевски.

" Лично седнал съм зад думите си - Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат Прокуратурата ", добави той.

По думите му битката е за КПКОНПИ и Прокуратурата. Според него олигархията желае да овладее страната.

" Имаше положителни диалози за Конституцията по какъв начин всичко ще е транспарантно, но Христо Иванов излъга, като сподели да не ги слагаме регулаторите, да уредим единствено в Kонституцията, че може да има регулатори, в които да се реши друго болшинство със законови актове, не с Конституцията, което не се случва сега ", съобщи Пеевски.

" Логично е когато има избрани парламентарни групи, ръководещи, съпротива, регулаторите да бъдат на цялата страна, а не да бъдат делнати 50 на 50 и да спрат приказките към този момент по какъв начин ГЕРБ с Движение за права и свободи, кое е неприятното на Движение за права и свободи ", запита Пеевски.

 

" Христо Иванов пи мазно турско кафе в моя кабинет и седеше в скута ми, до момента в който се случи Конституцията? Всичките ми идваха час през час, до момента в който създадем измененията. Ние ги направихме за България, а в този момент ще ми споделя, че още веднъж ще извади тематиката „ Движение за права и свободи ”. Движение за права и свободи е най-националноотговорната партия и крепи това държавно управление девет месеца ”, съобщи Пеевски.

 

Съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов отговори на " хвърления камък ":

 

" Изведнъж господин Пеевски се самовзривява с следващия фойерверк от безвкусни пошлости. И в случай че на някой не му е ясно защо става дума и какъв е казусът, мисля, че той го направи напълно ясно. Проблемът е, че ДПС искат да бъдат прикрит сътрудник на ГЕРБ в разпределението и не желаят да има ясни правила и регламенти с ясна политическа отговорност сред двете политически обединения, които носят отговорност за ръководството - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за това по какъв начин ще се разпредели цялата тази власт ", това съобщи Иванов. 

" Ние отказахме, персонално аз отхвърлих на Христо Иванов делкането, което той ми предложи тук, в моя кабинет. Делкането да бъде сигурен по какъв начин ще се избере Висшият прокурорски съвет, с цел да бъде определен Андрей Янкулов от неговия Антикорупционен фонд за основен прокурор и за зам. основен прокурор Сава Петров. Лично седнал съм зад думите си - Христо Иванов и олигарсите зад него желаят да вземат Прокуратурата ", съобщи Пеевски и добави: " Имаше положителни диалози за Конституцията по какъв начин всичко ще е транспарантно, само че Христо Иванов излъга, като сподели да не ги слагаме регулаторите, да уредим единствено в Kонституцията, че може да има регулатори, в които да се реши друго болшинство със законови актове, не с Конституцията, което не се случва сега ".

 

Христо Иванов разяснява и напрежението в сглобката, изключително след меморандума, като съобщи, че от тяхната групировка не престават, все пак, да имат вяра, че пътят е към договаряния и взимане на решения, а не избори и предизборна акция. 

" Няма да разясня изказванията на господин Пеевски, а и нямам навика да влизам в този вид разкази от някакви срещи, тъй като ние сме антична специалност, само че специалността, от която се вадят подобен вид компромати и превръщаш самичък себе си в компромат, е по-древна от нашата и аз не я практикувам ", добави Иванов и посочи:

 

" Да, тематиката са регулаторите, да, тематиката е по какъв начин ще бъде определен идващия основен прокурор. Да, тематиката е идващият основен прокурор да не бъде като основния прокурор, който беше определен по времето на ГЕРБ и Движение за права и свободи - Гешев и Цацаров. Ако по мое време бяха определени такива основни прокурори, аз бих си мълчал, изключително на фона на Нотариуса ".

 

Той още веднъж акцентира, че се надява пристрастеностите да се успокоят и да се върнат към естествения диалог, с цел да се продължат промените отговорно. 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР