В залата на Областната дирекция, зам. директорът комисар Костадин Бундов

...
В залата на Областната дирекция, зам. директорът комисар Костадин Бундов
Коментари Харесай

Детска полицейска академия за поредна година стартира в Смолян

В залата на Областната дирекция, зам. шефът комисар Костадин Бундов посрещна учениците и даде старт на Детската полицейска академия. Той им обясни, че им предстоят доста забавни занимания и атрактивни демонстрации, и че тази акция им дава опция да придобият доста нови умения, които да ползват в всекидневието си. Също, че ще бъдат научени да се оправят с разнообразни житейски обстановки и ще се възпитават привички за безвредно държание. На откриването участваха зам. - кметът на гр. Смолян – Марин Захариев и Сийка Алексиева - секретар на МКБППМН при Община Смолян. Захариев, който е и ръководител на МКБППМН при Община Смолян, приветства участниците и моли получените познания и опит да споделят със своите връстници.

Основната цел на провеждането на Детска полицейска академия, е да се утвърди ценностно отношение на подрастващите към закона и законосъобразното държание, да се срещнат с активността на чиновниците от другите служби в министерството и по този метод да се увеличи тяхното доверие към институцията, да спомогне за насърчаване у децата на умения за справяне в сериозни обстановки, за работа в екип, за взаимопомощ

Децата-доброволци ще се образоват в Детската полицейска академия един път седмично до края на образователната година под управлението на контрольор Николай Митрев. Той добави, че през това време ще имат опцията да се срещнат с другите служби и районни структури на Министерство на вътрешните работи, да се срещнат персонално с полицейски чиновници и да научат от тях детайлности за активността им. Ще затвърдят главните правила за пътна сигурност. Предвидено е и едно от най-атрактивните занимания в границите на Детската полицейска академия - стрелбата с малокалибрено оръжие.

Малките служители на реда си потеглиха пременени с нови униформи - тениски и шапки с логото на ДПА, обезпечени от МКБППМН при Община Смолян.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР