В законопроекта ще се търси информация за връзките между лабораторията

...
В законопроекта ще се търси информация за връзките между лабораторията
Коментари Харесай

Произход на пандемията: САЩ ще разсекретят документите за пандемията от COVID-19

В законопроекта ще се търси информация за връзките сред лабораторията в Ухан и COVID-19

Емил Василев преди 7 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 8:46 | 20.03.2023

Александър Аузан пред Forbes: „ Русия изгуби основния си коз “

IT НовиниДаниел Десподов - 9:00 | 19.03.2023

ChatGPT реши да провежда протест и да избяга от своите създатели 

IT НовиниЕмил Василев - 14:21 | 20.03.2023

Съединени американски щати изпратиха разследващ дрон над Черно море, след случая със сваления MQ-9

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа законопроект, който има за цел да откри произхода на пандемията от COVID-19, която завладя света в края на 2019 година. Законопроектът, който към този момент е закон, също по този начин изисква от шефа на националното разузнаване да разсекрети документи и информация, които биха могли да оказват помощ за предотвратяването на сходна световна пандемия в бъдеще.

В законопроекта ясно се показва, че всички свързани документи, показващи евентуални връзки сред Института по вирусология в Ухан (WIV) и произхода на заболяването през 2019 година, би трябвало да бъдат обществено налични. Законопроектът изисква също по този начин доказателства за всички действия, осъществени от WIV с или от името на Народната освободителна войска на Китай.

В изказване, оповестено на формалния уеб страница на Белия дом, президентът декларира:

През 2021 година подредих на разследващата общественост да употребява всички налични принадлежности, с цел да проверява произхода на COVID-19 и тази работа продължава. Трябва да стигнем до дъното на произхода на COVID-19, с цел да подсигуряваме, че можем по-добре да предотвратим бъдещи пандемии.

Над 1,1 милиона смъртни случая единствено в Съединени американски щати

Двупартийният законопроект, наименуван S. 619 – „ Закон за произхода на COVID-19 от 2023 година “, беше признат от Камарата на представителите и Сената без различия. В него се твърди, че има учредения да се счита, че епидемията от ковид може да е тръгнала от Института по вирусология в Ухан, както настояват и доста други международни проверяващи организации. Всяко изказване, че коронавирусът се е появил от континентален Китай, е посрещнато с цялостен отпор от държавното управление на Си Дзинпин.

Според предходни отчети на Associated Press, китайското държавно управление мощно е попречило на проучванията за произхода на пандемията. Вместо това то е насърчило крайни теории, съгласно които болестта може да е пристигнала отвън страната.

Връзките сред Съединени американски щати и Китай са обтегнати, изключително във връзка с политиката на Китай по отношение на Тайван, а неотдавнашният отчет на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати в допълнение разклати така и така разтърсените геополитически връзки сред двата международни колоса. Министерството оцени, въпреки и с „ ниска степен на убеденост “, че вирусът евентуално се е популяризирал посредством неточност в лабораторията в Ухан.

В изказването на президента Байдън от 20 март 2023 година се споделя:

Моята администрация ще продължи да преглежда цялата класифицирана информация, обвързвана с произхода на COVID-19, в това число евентуалните връзки с Института по вирусология в Ухан. При използването на това законодателство моята администрация ще разсекрети и показа допустимо най-голяма част от тази информация, в сходство с конституционните ми пълномощия да пазя от откриване на информация, която би навредила на националната сигурност.

По данни на Световната здравна организация от началото на пандемията до момента са доказани над 760 милиона случая на инфектирани с ковид, а в международен мащаб са регистрирани 6,8 милиона смъртни случая.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР