В южния испански град Алмерия е задържан един от най-издирваните

...
В южния испански град Алмерия е задържан един от най-издирваните
Коментари Харесай

В Испания задържаха един от най-издирваните членове на ИДИЛ

В южния испански град Алмерия е арестуван един от най-издирваните в Европа членове на ИДИЛ, заяви радио "Свободна Европа " с позоваване на локалните управляващи.

По данни на испанското министерство на вътрешните работи, става дума за египтянин, който е взел участие в бойни дейности в Ирак и Сирия. Отбелязва се, че лицето му се е появявало на пропагандни материали за незаконни дейности на ИДИЛ.

Той се е укривал в Алмерия, като в населяваното от него жилище са обитавали още двама души, които също са арестувани. И тримата са пристигнали в Испания от Северна Африка. Опитвали са се да не притеглят вниманието върху себе си в изискванията на карантинните ограничения против пандемията от ковид. Излизали са поотделно от жилището и са носели защитни маски.

"Задържаният е прекарал няколко години в Сирия и Ирак и е направил поредност от изключително жестоки закононарушения, които са привлекли вниманието полицейските специфичните служби в Европа ", оповестява източник от испанското вътрешно министерство, представен от Reuters.

Според източници на AP, името на терориста е Абдел Бари, а неговият татко е член на терористичната мрежа "Ал Кайда ", осъждан за събития, свързани с гърмежите в американските посолства в Кения и Танзания през 1998 година При нападенията починаха над 220 души.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР