В южната част на тунизийската столица се сблъскаха два пътнически

...
В южната част на тунизийската столица се сблъскаха два пътнически
Коментари Харесай

Десетки ранени след сблъсък на два влака в Тунис

В южната част на тунизийската столица се сблъскаха два пътнически влака, при което са ранени 95 души, оповестиха от службите за незабавна помощ.

" Ранените са откарани в лечебни заведения и няма смъртни случаи ", съобщи за Агенция Франс Прес представителят на гражданската отбрана Моез Триаа, като добави, че в единия трен е имало пасажери, а другият е бил празен.

Повечето от ранените са с фрактури, като нито една от тях не е животозастрашаваща, сподели той.

Инцидентът е станал в 9:30 ч. локално време в региона на Жбел Желуд в южната част на Тунис. Причината за случая не е изяснена незабавно.

През последните години в остаряващата железопътна система на Тунис се случиха няколко смъртоносни произшествия. В края на 2016 година минимум петима души починаха, а повече от 50 бяха ранени, когато трен се блъсна в публичен рейс преди зазоряване покрай мястото на злополуката от през днешния ден.

През миналата година северноафриканската страна претърпя една от най-тежките си железопътни произшествия, при която 18 души починаха, когато трен се удари в камион и дерайлира на прелез южно от столицата заради щета в сигнализацията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР