В Южна Корея представиха първата кола в страната, частично работеща

...
В Южна Корея представиха първата кола в страната, частично работеща
Коментари Харесай

Южна Корея разработи кола, работеща с амоняк

В Южна Корея показаха първата кола в страната, отчасти работеща с амоняк. Машината е създадена в Корейския институт за енергийни проучвания (KIER), оповестява Yonhap. Автомобилът употребява примес, състояща се от 70% амоняк и 30% бензин. Според южнокорейски специалисти, такава машина е по-безопасна за околната среда, защото отделя 70% по-малко въглероден диоксид, в сравнение с стандартните коли.

От KIER настояват, че " амонячния " автомобил има преимущество пред други " зелени " транспортни средства, като да вземем за пример тези, които употребяват горивни кафези, защото амоняка е по-стабилен спрямо други течни горива. Освен това амонякът може да се употребява в стандартните коли с дребна преправка на техните системи.

Ако амоняка се употребява като гориво при 20% от колите в страната, това ще понижи излъчванията на парникови газове с 10 милиона тона годишно. Единственият проблем при въвеждането на технологията е високата цена на амоняка, само че южнокорейските специалисти към този момент работят по това по какъв начин да ускорят производството на амоняк и да го създадат по-евтин.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР