В Южна Африка се води истинска гражданска война – мародери

...
В Южна Африка се води истинска гражданска война – мародери
Коментари Харесай

Гражданска война в Южна Африка: правителството разполага 25 000 войници по улиците

В Южна Африка се води същинска революция – мародери разграбват магазините, улиците наподобяват на военна зона, а управляващите са безсилни. Дни наред не престават безредиците в африканската страна, мотив за които бе вкарването в пандиза на някогашния президент Джейкъб Зума.

Южноафриканското държавно управление възнамерява да разположи 25 000 военнослужещи по улиците на страната в опит да въдвори ред, съобщи Би Би Си. Тази военна интервенция е най-голямата от края на апартейда. Най-малко 117 души са били убити, а доста други са задържани в най-големите митинги в Южна Африка за последните години.

Недоволството след ареста на Зума стартира с блокиране на главните пътища в страната. Протестиращите желаеха незабавното освобождение на някогашния президент, който е одобряван за воин в страната си от огромна част от популацията.

Стотици магазини и предприятия бяха разграбени и държавното управление сподели, че прави всичко допустимо, с цел да предотврати дефицита на храна. Много жители се въоръжиха, с цел да защитят домовете и бизнесите си от грабежи. Правителството е подложено на напън да работи с по-твърда ръка, с цел да спре грабежите и безредиците. Много търговски центрове в страната бяха разграбени и опожарени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР