В юбилейния си стотен творчески сезон, ДТ Стоян Бъчваров“ ще

...
В юбилейния си стотен творчески сезон, ДТ Стоян Бъчваров“ ще
Коментари Харесай

Не пропускайте постановките Тютюн и Любовникът от Занзибар

В юбилейния си стотен креативен сезон, държавна такса " Стоян Бъчваров “ ще показа в Бургас още веднъж хитовия театър " Тютюн “ и необикновено занимателната комедия " Любовникът от Занзибар “.

Всички фенове на театралното изкуство, които не съумяха да се насладят на " Тютюн “ през ноември, ще могат да го гледат на 27 февруари в Културен дом НХК. Главните функции са поверени на Калин Врачански, Диана Димитрова и Стоян Радев. Интересът към представлението е подобаващ, поради упоритостта на режисьорката Бина Харалампиева да сътвори комплицираните облици на Димитър Димов от едноименния разказ на сцената, като съумява да развие и тяхната вътрешна драма и да съобщи атмосферата на комплицираното историческо време.

На 9 март следва да се играе на бургаска сцена и невероятната комедия " Любовникът от Zanziбар “, с режисьор проф. Атанас Атанасов.

Чрез елементарната история на едно семейство ще забележим роман за фантазиите, които човек е изоставил и не вижда различен метод за преживяването им, с изключение на във фантазиите си, и то споделени с нов и по-вълнуващ човек до себе си. В основните функции са Стоян Радев и Веселина Михалкова. Техните облици на Мари и Филип се развихрят сред комичното и трагичното.

В спектакъла са заплетени заблуди, неистини, копнежи, мечти, проницателен подигравателен разговор и фантазии за далечни дестинации.

В пиесата ще забележим и техните фамилни другари – Корин и Жан- изиграни прелестно от Милена Кънева и Симеон Лютаков. По-младите герои Стефани и Виторио служат като различен паралел при фамилните връзки. Героите на Цветина Петрова и Станислав Кондов са като че ли отегчени от живота още по време на проектите си за женитба, само че актьорите забавляват публиката с тези облици всякога, когато посред им има разговор.

В ролята на изкусителката влиза младата актриса Христина Джурова, която споделя сцената с Константин Соколов.

Сценографията и костюмите на Петя Стойкова изобилстват от цветове, които основават въодушевление, само че и контрастират с лишеното от многообразие всекидневие на героите. С придвижване на действието облеклата бележат и измененията, които настъпват в съзнанието на Филип и Мари, и символизират тяхната ненормалност.

" Любовникът от Zanziбар “ е комедия, която с изключение на, че ще Ви разсмее до сълзи, ще Ви стопли и с чувството, че щастието, което заслужаваме, можем да получим там, където не сме очаквали – стига да му обърнем внимание.

Закупилите билети за " Тютюн “ ще употребяват отстъпка за комедията " Любовникът от Занзибар “ в каса " Часовника “ в Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР