В Япония все по-голяма популярност набират детските ясли за кучета.

...
В Япония все по-голяма популярност набират детските ясли за кучета.
Коментари Харесай

Детските ясли за кучета стават все по-популярни в Япония

В Япония все по-голяма известност набират детските ясли за кучета. До услугата най-често прибягват едночленни семейства и фамилии, в които и двамата сътрудници работят, написа в. " Джапан таймс ".

Стопаните, които оставят питомците си в кучешки ясли, могат да разчитат, че те освен ще бъдат нахранени и разходени, само че и ще бъдат обучавани да употребяват тоалетна и да съблюдават дисциплинираност.

Сутрин притежателите водят четириногите си любимци в яслата, сходно на родителите, съпътстващи отрочетата си.

" Кучетата са създания, чието завещание допуска живот в група. Те са в положение да развият обществени умения, учейки и общувайки със себеподобни ", изяснява Акане Фуджицука, шеф на профилирана ясла в Токио.

След като получат храна и отмора, кучетата стартират да се образоват в тоалетни умения, сядане и изчакване. Между обособените сесии питомците си играят.

" Това образование оказва помощ на кучетата да се държат съгласно природата си, като в същото време противодейства на напрежението и проблематичното държание, да вземем за пример неоснователно джавкане ", споделя Фуджицука.

Обучението на питомците е от изгода и за притежателите им. " Ако стопаните по-добре схващат питомците си, ще се подобрят и връзките посред им. Някои хора отглеждат кучета, без да познават навиците им. Ние се стремим да предлагаме образование, което стопаните по-късно могат да ползват и вкъщи ", добавя шефът на кучешката ясла.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР