В Япония, традиционното наше ръкостискане при двама срещнали се е

...
В Япония, традиционното наше ръкостискане при двама срещнали се е
Коментари Харесай

Чупки с кръста, преминаващи в гърч

В Япония, обичайното наше здрависване при двама срещнали се е сменено с взаимни поклони. При това поклонът не е еднопосочен – колкото по-значим е публичният статус на единия участник, толкоз по-дълбок е поклонът при другия. Виждал съм случай, когато чупката в кръста на кланящия се приближава съвсем до 90 градуса.

Явно, сходен език на тялото са възприели нашите държавни управления през последното десетилетие, изразявайки своя почит към Големия Презокеански брат. Като се стартира от кабинета на Орешарски, който капитулира пред двама американски сенатори по плана за Южен поток през 2014 година, премине се през политиката на ГЕРБ, изразяваща се посредством обичайните Молитвени закуски на втория човек в партията Цветан Цветанов с президента на Съединени американски щати, приключили с кредитирането на американската военна промишленост с няколко милиарда $ от бюджета ни за непроизведени самолети, а на по-късен стадий – със замяната на същия този втори човек с американския сътрудник на въздействие Даниел Митов, който да легитимира предаността на ГЕРБ към американските геополитически ползи. И се продължи с държавните управления на Кирил Петков и Асен Василев (предишното и сегашното). При това, колкото по-ново е следващото държавно управление за тази десетилетка, толкоз прегъването пред Белия дом е по-интензивно. С едничката цел – да се покажат като най-усърдни участници в пропагандната война против Русия (наричана, за по американски, „ хибридна ”). Подобно на пионерчета от времето на „ соца ” (нещо като американските „ бой-скаути ”), стараещи се да се потвърдят пред дружинната си ръководителка (шефа на „ бой-скаутите ”), изпълнявайки всяко предписание (и даже невъзложени такива).

Месец не минава от ръководството на Политическа партия, без да се упражни следващото подлагане на янките – то Македония да се стартира в Европейски Съюз (в наш ущърб), то да се продадат/дарят нуклеарните реактори от Белене на Украйна, то да се изгонят 70 съветски дипломати и фамилиите им от страната ни, а след това – и свещениците от Руската черква и съветски публицист. То не беше раболепно посещаване на премиера ни в щаб-квартирата на НАТО в Брюксел, то не бяха спомагателни директни такси върху съветския газ, преминаващ през територията ни за Сърбия и Унгария или следващото погване на „ Лукойл ”, то в допълнение закупуване на американска бойна техника (втора партида изтребители и машини „ Страйкър ”).

Толкова чести и старателни чупки в кръста на Правителството

, до степен, че замязват на транс на езически свещенослужители пред паметно провидение.

Премиерът ни даже се вживя в ролята на американския президент и като него полетя за Израел, където да повтори (като него!) безмислената фраза, че „ Израел има право да се пази ”. Интересно, кой атакуван няма такова право!? Дори и нарушител, в случай че е атакуван, ще се пази и няма по какъв начин да му докажеш, че е лишен от такова право. Защо тогава учен, претендиращ да е „ един от десетте най-умни хора на планетата ” (израз на Кирил Петков) повтаря безмислици, чути от псевдо-авторитети?

Днес слушах изявление на депутата от Българска социалистическа партия Вигенин по националното радио, в който той заключи, че при толкоз доста кавги в ръководещата коалиция (не „ сглобка ”, както преференциално си го съчиниха от ПП), с цел да се крепи това държавно управление, явно има „ сенчести сделки ”. Аз ще довърша мисълта му – има, и те са свързани с евро-атлантическата им клетва във честност (разбирай, към американските интереси) и страха им от загуба на властта. А новият мощен човек в Движение за права и свободи Пеевски, излязъл от няколкогодишната си „ полу-легалност ”, оторизирва държавните дейности, придавайки им евро-атлантическо лустро. Може би с цел да си изпроси американска прошка по проблема „ Магницки ”.

В своето десетгодишно ръководство, ГЕРБ демонстрираха че са нездравословни за България, а „ Промяната ” на Кирил и Асен, за към две години – че е пагубна. А власт, в комбинацията на ГЕРБ (със СДС), Политическа партия и Демократична България е злина за страната – сервилна към непознати ползи (за сметка на националните), некомпетентна, с незабележим рейтинг на всенародно доверие! Но за самите ръководещи това е метод на оцеляване в родния политически хайлайф. Така че това държавно управление ще се държи до момента в който може, без значение какъв

неотклонен танц от чупки в кръста би трябвало да изиграе. Даже и в случай че той минава в спазъм.

Може би даже епилептичен.

..........

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР