В Япония днес беше погребан бившият премиер Шиндзо Абе. Най-дълго

...
В Япония днес беше погребан бившият премиер Шиндзо Абе. Най-дълго
Коментари Харесай

Погребаха Шиндзо Абе - най-дълго управлявалият японски премиер

В Япония през днешния ден беше заровен някогашният министър председател Шиндзо Абе. Най-дълго управлявалият министър-председател на страната беше погубен при започване на юли.

67-годишният Абе е вторият човек в следвоенната история на Япония, за който се провежда държавно заравяне. Решението на управляващите разгневи огромна част от японците, съгласно които не е целесъобразно да бъдат изхарчени близо 11 млн. $ за церемонията. Според изследване, към 60% от жителите са били срещу.

Шиндзо Абе се радваше на необятна известност на интернационалната сцена, само че политиката му постоянно му носеше рецензии в страната. Над 4300 бяха гостите на погребалната гала - измежду тях и изтъкнати политически фигури.

" Шиндзо Абе работеше по-усилено от всеки различен в света, с цел да построи и поддържа мир в Япония, района и по цялото земно кълбо. И с цел да поддържа международен ред, в който се ценят свободата, демокрацията, човешките права и върховенството на правото ", сподели Фумио Кишида, министър председател на Япония.

Последно довиждане с Абе в Токио пристигнаха да си кажат американският вицепрезидент Камала Харис, някогашните министър председатели на Италия и Англия - Матео Ренци и Тереза Мей и индийският министър председател Нарендра Моди.

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР