В ямболското село Лозенец в този час се открива разширение

...
В ямболското село Лозенец в този час се открива разширение
Коментари Харесай

В Ямболско откриват разширение на газопровода за Турция

В ямболското село Лозенец в този час се открива уголемение на директния газопровод за Турция. Отсечката е дълга 20 километра.

„ Булгартрансгаз” ще вкара в употреба разширението на връзката за южната ни съседка.

Изграждането на 20-километровата газопроводна права от компресорна станция Лозенец до Недялско се осъществя за повишение на сигурността и потенциала на съществуващата директна газопреносна мрежа.

След разширението на газопровода ще бъдат увеличени опциите за транзитиране на природен газ през връзката от 14 милиарда куб. м на 15,7 милиарда куб метра годишно. Освен това ще може да се придвижва синьо гориво и в противоположна посока – от Турция към България.

Дейностите са част от плана за рехабилитация, рационализация и уголемение на газопреносната система, избрана като план от общ интерес за Европейската комисия.
Бойко Борисов „ изпълни ” газовия хъб с положителни пожелания (ВИДЕО) Премиерът приказва за неразбираеми импорт и локален рандеман по време на петролен конгрес в Истанбул
В средата на юни т.г. министър председателят Бойко Борисов , който взе участие в церемонията по откриването на газопровода „ Танап” град Ескишехир от президентите на Турция и Азербайджан Реджеп Тайип Ердоган и Илхам Алиев , съобщи: „ С откриването през днешния ден на „ Танап” и интерконекторите ние намерихме метод да докараме азерския газ”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР