В Ямболска област се увеличава броят на приетите в болница

...
В Ямболска област се увеличава броят на приетите в болница
Коментари Харесай

Все повече пациенти в болница с COVID-19 в Ямболско; тежко протича и грип А

В Ямболска област се усилва броят на признатите в болница пациенти с COVID-19. След въведените спомагателни ограничения, към този момент се следи наклонност за по-малко болни от ковид деца, заяви на брифинг шефът на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ доктор Радостина Калчева.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30360
Двуседмичната заболеваемост е 1238 на 100 хиляди души, като най-висока остава в регионалния град - 1503. През последното денонощие са диагностицирани 159 души.

Активните случаи в района са 1425, като от тях 92-ма души се лекуват в лечебни заведения. Има лек растеж в броя на хоспитализациите, като междинната възраст на признатите в болница е към 70 години. На този стадий към момента има свободни кревати - пет за интензивно лекуване и 40 за неусложенени случаи. Към момента са разкрити общо 124 коронавирус кревати, сподели доктор Калчева.

По думите й, след междусрочната почивка, учениците от пети до 12 клас ще се върнат към присъствено образование от началото на идната седмица. Броят на заболелите деца е намалял с 50 %, след въвеждането на спомагателните ограничения. Положителните за ковид деца са 59, като от тях са приети в болница три бебета - на четири, шест и 11-месечна възраст.

Към момента в област Ямбол са регистрирани и значително случаи на грип вид А (H3N2). Протичането на грипния вирус при децата е много по-тежко от ковид, по информация от персоналните лекари, акцентира шефът на РЗИ - Ямбол.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30360  Испания утвърди трета фаза от клиничното изпитване на Коронавирус имунизацията на Испания утвърди трета фаза от клиничното изпитване на Коронавирус имунизацията на " Хипра "  Увеличава се броят на инфектираните с Коронавирус в Силистренско Увеличава се броят на инфектираните с Коронавирус в Силистренско  Много новозаразени с COVID-19 в Русенско, измежду тях и деца Много новозаразени с COVID-19 в Русенско, измежду тях и деца
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР