В Ямбол заработи кризисен център за жертви на трафик и

...
В Ямбол заработи кризисен център за жертви на трафик и
Коментари Харесай

В Ямбол отвори врати кризисен център за жертви на трафик и насилие

В Ямбол проработи спешен център за жертви на трафик и принуждение. Първите консуматори към този момент са настанени. Центърът е с потенциал 12 места за деца и възрастни. В обществената институция могат да бъдат одобрявани консуматори от цялата страна. Това заяви на конференция кметът на общината Валентин Ревански.

Жертвите на разнообразни форми на употреба ще могат да обитават в спешния център до шест месеца през една календарна година. За тях ще се грижат осем експерти, измежду които психолог, обществени служащи, лекари, педагози и други при нужда. Освен обезпечаване на ежедневните битови потребности, ще им се оказва социално-психологическа помощ и ще получават правно консултиране.

Сградата е газифицирана, енергийноефективна, построено е и видеонаблюдение. Осигурена е налична среда за хора в неравностойно състояние и нужното здравно съоръжение. Шестте стаи за настаняване, лекарските кабинети и пространствата за администрацията са климатизирани. Дворът е благоустроен с ъгъл за отдих и детска площадка, изясни ръководителят на плана инж. Елена Балчева.

Изграждането на спешния център в Ямбол стартира през септември м. година с европейско финансиране. Проектът е на стойност близо 706 000 лв. по оперативната стратегия „ Региони в напредък “ (2014 – 2020 г.).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР