В Ямбол се проведе трети кръг от Републикански шампионат по

...
В Ямбол се проведе трети кръг от Републикански шампионат по
Коментари Харесай

В Ямбол премериха сили в майсторско управление на велосипед

В Ямбол се организира трети кръг от Републикански шампионат по приложно колоездене „ Младежта за сигурност на придвижването ”, проведено от Българския червен кръст /БЧК/.

Събитието стартира с техническа конференция и теоретични изпити в образователните зал и на БЧК-Ямбол. Участниците в шампионата решаваха листовки за разпоредбите на уличното придвижване, тест за безвредно придвижване по пътищата и екипен тест-пъзел с пътни знаци .

Състезателната част започва на особено обособени пунктове в постройката на БЧК-Ямбол, където тимовете демонстрираха и на практика уменията по оказване на първа долекарска помощ на двама потърпевши при пътен случай. Първо място на пункта по оказване на първа помощ завоюва тимът от Ямбол

Отборите премериха сили в майсторско ръководство на велосипед на улица „ Георги Раковски “ – в пространството сред Народно читалище „ Съгласие – 1862 “ и постройката на Община Ямбол, където беше конфигуриран специфичен полигон по пътна сигурност , включващ знаци, маркировки и светофари. След това участниците демонстрираха и уменията си за вярно каране в обособено автоградче .

Първо място в крайното класиране на шампионата завоюва тимът на град Берковица , втора позиция зае тимът от град Пирдоп, а на трето място е тимът от град Челопеч.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР