В Якоруда собственик на къща решил, че е безопасно с

...
В Якоруда собственик на къща решил, че е безопасно с
Коментари Харесай

Родопчанин с багер предизвика свлачище

В Якоруда притежател на къща решил, че е безвредно с екскаватор да поразшири двора си и най-после задействал свлачище, с което прилежащата къща може да падне върху неговата.

„ Опитах се с положително да им кажа да не копаят, тъй като ще падне всичко. Започнаха да ми викат ”, сподели родопчанинът Хюсеин Сирачки.

Хората пробвали да се схванат със съседа си и го помолили да спре с изкопните действия. Той не ги чул и не след дълго багерът предизвикал вреди. Все по-често почнали да падат земни маси, до момента в който най-после постройките и постройките се оказали с изцяло компрометирани основи.

Със съседа, почнал ремонтните действия, успяхме да беседваме единствено по телефона. Той изясни, че е почнал да копае с багера, тъй като ската се свличал още преди този момент и той просто желал да построи подпорна стена. След това обаче пристигнало недоволството на семейство Еврови и в този момент дейностите са стопирани. За да се продължат, е належащо единодушието на всички съседи. Докато то не бъде постигнало, градежът се води противозаконен, заяви Нова.

От Община Якоруда обясниха, че са ревизирали случая и са открили, че построяването на новата стена фактически е нелегално строителство. Нещо повече – належащо нелегално строителство, тъй като в случай че не се приключи е изцяло допустимо още тази зима няколко къщи да рухнат.

Снимката е илюстративна
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР