В утрешния брой на вестник Марица четете тези и много

...
В утрешния брой на вестник Марица четете тези и много
Коментари Харесай

Четете в Марица: Пловдивчани станаха опитни мишки - налива...

В утрешния брой на вестник " Марица " четете тези и доста други забавни авторски тематики, разработки и изявленията:

Подсилваме източния фланг на НАТО с BG батальон

България ще укрепи източния фланг на НАТО съгласно отговорностите си на страна, член на пакта. Правителството реши да дефинира един български батальон, а не да викаме " НАТО да пристигна да ни пази ". Това разгласи министърът на защитата Стефан Янев пред депутатите за националната ни позиция по спора НАТО, Русия и Украйна по време на чуването в Народното събрание.

В същото време ген. Стефан Янев акцентира, че при действителни бойни дейности български бойци няма да отидат на фронта без решение на Народното събрание.

Премеиерът Кирил Петков повтори пред депутатите българската позиция, оповестена след съвещанието на Министерски съвет. Той посочи, че се работи по сюжети за превъзмогване на опасности пред енергийната сигурност при ескалация на напрежението.

„ Война при съществуване на нуклеарни оръжия е немислима “ – това споделя в изявление за „ Марица “ Йордан Божилов, специалист по сигурност. Ето и още акценти от диалога: Путин не за пръв път употребява газа като оръжие; Москва поддържа огъня на напрежението в Украйна, тъй като знае, че страна, в която има боен спор, не може да стане член на НАТО

Пловдивчани станаха опитни мишки - наливат се с дезинфектант против COVID-19

Пловдивчани се оказаха измежду най-върлите почитатели на хлорния диоксид - дезинфектант, употребен най-често за филтриране на вода. В няколко уеб страницата обаче продуктът се предлага и като мощен лек за COVID-19, сподели инспекция на " Марица ". Към описанието на дезинфектанта даже са приложени директни линкове към видеоклипове, в които представяни като авторитетни учени хора демонстрират по какъв начин работи и с обстоятелства поддържат изказванието, че лекува болестта.

Към момента хлорният диоксид, или по този начин нареченият CDS, е разполагаем за поръчка от два уеб страницата в страната. Цената му е 45 лева за половин литър. Продуктът обаче е пред привършване, защото валят по стотици поръчки на ден. Много от тях идват точно от Пловдив, а куриерите доставят " лекарството " за ковид непосредствено до вратата на клиента.

Гасят уличното осветяване по-рано поради скъпия ток

Общината подхваща една от първите стъпки за икономии, притисната от бомбастичните сметки, които я затрупват след повишаването на електрическата енергия. Рестрикции започнаха да вкарват и в други общини.

Уличното осветяване в Пловдив към този момент работи от вторник от 17:50 часа вечерта до 7:20 сутринта, което с 30 минути по-кратко от предходния период (от 17:35 часа до 7:35 часа), оповестиха от Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “.

В предприятието се готвят да изключат и част от художественото осветяване на публични места. От нощес изгаснаха лампите, с които се осветява джамията на пл. " Римския конгрес ". Тази мярка следва и за лапидариума до Балабановата къща в Стария град, където прожекторите са доста мощни, на баня " Старинна " (Чифте баня).

Тийнейджъри борят напрежението от пандемията с чатене и музика

Най-често учениците се избавят от напрежението вследствие на коронавирус пандемията посредством слушане на музика, чатене с другари или сърфиране в интернет. Стратегиите им за справяне в всеобщия случай са свързани с пасивно консуматорско държание и развлекателни занимания. По-рядко се следи целенасочена интензивност за насърчаване на нови умения и справяне с проблемите или упражняване на занимания. Особено обезпокоително е, че юношите във възрастта, когато им следва да изберат своя професионален път, отсрочват този избор, занижават задачите си и подценяват планирането, оставяйки се на течението. Тези отрицателни резултати обрисуват резултатите от проучване, което изследва въздействието на пандемията върху възпитаници на възраст 14-19 година

Търси се майсторът на най-сладката целувка

Конкурс за най-сладка целувка накара пловдивчани, а и освен да вкарат устните си в деяние и да покажат цялата си обич единствено в един кадър. Състезанието за целувачи се провежда във връзка Деня на влюбените - 14 февруари. Провежда се за 16-и път.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР