В условията, в които живеем, срещу коронавируса е възможен за

...
В условията, в които живеем, срещу коронавируса е възможен за
Коментари Харесай

Колективен имунитет срещу коронавируса е възможен - разговор с доц. Николаева-Гломб

В изискванията, в които живеем, против ковид е вероятен за реализиране единствено при бърз развой на всеобща имунизация в границите на къс интервал от време. Пример от практиката в това отношение са Израел и Англия. Това е позицията на доцент, началник на катедра " Вирусология " към Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ), която тя показа в " ".
Защо ваксина, а не преболедуване – тъй като имунизацията стопира опцията на вируса да се развъжда (репликира) и мутира, стана ясно от обяснението на доцент Николаева-Гломб. Образно казано, при нахлуване в организма ни и като ни разболява, всяка вирусна парченце " ражда " милион други частици, които обаче не са точни нейни копия – всяка една е друга. Целта на вируса е да съзададе какъв брой се може повече частици, тъй че при прекосяване в идващия гостоприемник (т.е. когато един инфектиран човек болести друг/или други) все някоя от тези частици да се окаже пригодена да преодолее имунната система, с която се сблъсква – тъй като всеки организъм и неговият имунитет имат свои особености. Затова и благодарение на ваксина се стопират опциите на вируса да се разможава, което той прави, в случай че човек боледува и без значение дали болният оздравее или почине.
Т.нар. тактика " НУЛА КОВИД " като различен вероятен вид да се оправим с ковид работи, само че цената, която би трябвало да бъде платена, е непостижима за доста общества, в това число нашето, счита доцент Гломб, разяснявайки експлицитен въпрос на. В България към момента е доста жив споменът при доста хора от едни други времена, когато сходни на нужните за осъществяване на " НУЛА КОВИД " решения се вземаха от режим, който в последна сметка се срути и една от аргументите беше този метод на ръководство – по тази причина ще има мощна опозиция против тази тактика. Необходимо е ограниченията, които се вземат против болестта, да бъдат оптимално съобразени с метода на живот на хората, сподели доцент Николаева-Гломб.
Коронавирусът евентуално има капацитет да мутира и еволюира много, само че мнението на доцент Николаева-Гломб е, че в последна сметка ще се стигне до време, в което SARS-CoV-2 е по-заразен, само че и по-малко гибелен. Тя не отхвърли, че на база опита с различен от човешките коронавируси 229Е фактически има доста огромно еволюционно поле за разновидности в основната част на S-протеина (RBD), която е де факто тази част от протеина, която първа влиза в ACE2 рецепторите на човешките кафези. Ако съдим от 229Е, неговият RBD за 30 години се е трансформирал с 20% по отношение на първичния си вид, с цел да може да заобикаля имунния отговор, който му даваме. Напълно допустимо е същото да се случи и със SARS-CoV-2, в случай че не бъде спрян с всеобща имунизация в световен мащаб, е мнението на доцент Николаева-Гломб. И въпреки това да не е добра вест, ръководителят на катедра " Вирусология " към Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) има вяра, че еволюцията на SARS-CoV-2 няма да докара хем до по-смъртоносна, хем до по-заразна за хората форма.

Възможно ли е да бъде основана ваксина против всички коронавируси от фамилията на SARS-CoV-2 и още забавни акценти за пандемията – чуйте и вижте цялостния диалог с доцент Николаева-Гломб във ВИДЕОТО:
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР