В условията на пандемия от COVID-19 на територията на Европа

...
В условията на пандемия от COVID-19 на територията на Европа
Коментари Харесай

Експерти: Нов ужас иде от Азия

 В изискванията на пандемия от COVID-19 на територията на Европа към този момент има и друго, не по-малко застрашаващо живота предизвикателство.  

В някои страни от Западна Европа публично бяха регистрирани първите инсекти от типа Гигантски азиатски стършел (Vespa mandarinia). Макар тези стършели, достигащи до пет сантиметра дължина и за чиято татковина се смята Югоизточна Азия, да се хранят най-вече с пчели и ларви, те могат да бъдат извънредно рискови за здравето и живота и на по-големи животни, в това число и за индивида поради мощната отрова, която се съдържа в жилото им.

Експерти, представени от организация EFE, споделиха, че насекомите от този тип могат да бъдат нападателни и да атакуван човек без да бъдат очевидно предизвикани. В Испания към този момент е регистриран първият смъртен случай, а в Япония умрелите след ужилване от Гигантски азиатски стършел са към 50 души.

Преди идването ни са Стария континент, осите от този тип са били регистрирани, с изключение на в Азия, и в Северна Америка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР