В условията на извънредното положение в страната, породено от пандемията

...
В условията на извънредното положение в страната, породено от пандемията
Коментари Харесай

Българският бизнес в ситуация на извънредно положение - все повече дарения за болниците

В изискванията на изключителното състояние в страната, подбудено от пандемията COVID-19, българския бизнес стартира интензивно да дава дарения на лечебните заведения, които да послужат потребностите за справяне със болестта.

Българската софтуерна компания Хаос Груп подарява 200 хиляди лева за закупуването на животоспасяваща техника и консумативи, нужни на лечебните заведения за справяне с епидемията от Covid-19 в България, оповестиха от компанията.

Към тази сума ще бъдат добавени и персонални дарения от чиновниците на компанията в София, които подеха самодейността за дарителска акция в поддръжка на лечебните заведения и техните екипи. Дарението се реализира с посредничеството на Фондация BCause, сътрудник на акцията #ЗаДоброто против Covid-19 в България.

Фондацията получава всекидневно информация за потребностите на необятен кръг лечебни заведения в страната и спомага за поръчката и доставката на нужните техника и материали.

" Въпреки рекомендацията за обществена отдалеченост, в тази спешна обстановка ние сме още по-свързани като част от едно общество. Важно е да запазим солидарността между тях и да помогнем на тези, които имат потребност. Благодаря на екипа на Хаос Груп за споделеното предпочитание да подкрепим българските медици на " бойното поле " против вируса. Благодаря и на основателите на акцията #ЗаДоброто и на Фондация BCause, които оказват действителна помощ на нуждаещите се лечебни заведения и спомагат поддръжката от донори като нас да стига по-бързо на точното място. " - разяснява Петър Митев, съосновател и изпълнителен шеф на Хаос Груп.
 Българският бизнес се включва интензивно в битката с ковид
Българският бизнес се включва интензивно в битката с ковид

Дарения на частни предприемачи и търговски вериги стартират в разнообразни елементи на България

С дарената сума от компанията е планувано закупуването на няколко апарата за лечебни заведения, както и защитно облекло и консумативи за медицинските екипи. Апаратурата ще бъде доставена на лечебните заведения по отношение на настоящите потребности все още на поръчката, като координацията на доставката ще бъде осъществена от Фондация BCause. В края на март за същите цели ще бъде ориентирана и сумата, дарена от чиновниците на компанията, която се събира сега.

Банки UniCredit Bulbank също разгласи, че подарява 100 хиляди лв. на болница " Пирогов ", с цел да покрие зародилите изключителни медицински потребности. " Пирогов " e най-големият по рода си център за незабавна здравна помощ в България и сега, както и други лечебни заведения, е изправен пред предизвикването на Коронавирус 19.

" В моменти като тези е значимо да останем дружно, работейки за нещата, които в действителност имат значение. Изправени сме пред общо предизвикателство и здравето на хората е главен приоритет за всички нас. Решихме, че най-хубавият метод за справяне с тази незабавна потребност е посредством поддръжка на болница " Пирогов ", която обезпечава жизненоважни грижи за най-засегнатите ", съобщи Теодора Петкова, основен изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет на банката.

" Нашият екип от експерти е извънредно признателен на всички донори, които реагират толкоз бързо и ни поддържат в нашата взаимна борба против невидимия зложелател ", разяснява проф. Асен Балтов, изпълнителен шеф на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ".

Това подаяние, направено от UniCredit Bulbank следва напъните на институцията за справяне с пандемията Коронавирус - 19 - в Италия банката подари над 2 милиона евро за здравно и защитно съоръжение, проучвания.

Магазини И Веригата магазини BILLA също подарява 100 хиляди лева за битка с ковид в България Компанията поддържа самодейността на БЧК " Заедно против ковид ".

BILLA България ще подари 100 хиляди лева за битка с ковид в страната в границите на благотворителната акция " Заедно против ковид ", инициирана от Българския Червен кръст, оповестяват от компанията.

Акцията събира средства, с които да поддържа напъните на Националния действен щаб за справяне с епидемиологичната обстановка, подбудена от разпространяването на COVID-19.

В сходство с рекомендациите на Оперативния щаб и Министерство на здравеопазването, със събраните суми БЧК ще обезпечава потребностите от всичко належащо за ранното разкриване, ограничението на разпространяването и лекуването на ковид.

" За BILLA постоянно е било приоритет да оказва помощ на обществото в сложни моменти. В тежки обстановки като тази имаме вяра че най-хубавият метод да се оправим е, като сме обединени. Затова се надяваме, че с дарението си даваме позитивен образец, с който ще притеглим и други компании и жители, да поддържат акцията и да покажат съпричастност към благородните старания на българските медици ", показа Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България.

Всеки, който желае да поддържа акцията, може да го направи посредством SMS на номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори, както на банковата сметка на БЧК и посредством онлайн дарения на уеб страницата на организацията организацията www.redcross.bg.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР