В условията на изолация заради пандемията 9-годишно момче от Италия

...
В условията на изолация заради пандемията 9-годишно момче от Италия
Коментари Харесай

9-годишно италианче създаде видеоигра за борба с COVID-19

В изискванията на изолираност поради пандемията 9-годишно момче от Италия сътвори лична видеогра, която му дава опция да се бори против ковид, написа в. "Дейли остарял ".

Целта на играта е причинителят на заболяването COVID-19 да бъде обстрелван от галактически транспортен съд и погубен, предава Българска телеграфна агенция.

Лупо Датури живее в покрайнините на Милано в Ломбардия - един от най-засегнатите от заболяването райони на Италия. В изявление за локална медия способният хлапак споделя: "Заради вируса трябваше да спра да спортувам. Не можех даже да излизам в парка с кучето ".

Лупо, който се увлича от програмирането на видеоигри дружно с татко си Марко Датури, основава новата онлайн игра, с цел да я играе всяка вечер дружно с приятелите си. В нея галактически транспортен съд, наименуван Cerba-20, насочва лазерен лъч за заличаване на вируса извършител на заболяването Ковид-19. Корабът е кръстен на компанията, в която работи татко му, и чиято активност е да търси решения за попречване на разпространяването на болестта.

Освен че дружно изтребват ковид, Лупо учи приятелите си и на програмиране.

Зловеща смешка в Ирландия с ковид

Майката на момчето, Франческа, споделя, че не се тормози от пристрастеността на сина си към видеоигрите, тъй като при него не се следи вманиачаване, а блян към оползотворяване.

"Фактът, че той е основал видеоигра, може единствено да ме кара да се гордея, виждайки какъв брой е стимулиран да усъвършенства уменията си. Учителите постоянно го карат да програмира всякакви неща, освен игри ", споделя майката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР