В условия на хроничен стрес, който идва от поредния пик

...
В условия на хроничен стрес, който идва от поредния пик
Коментари Харесай

Д-р Дора Пачова: При хроничен стрес имунната система блокира

В условия на продължителен стрес, който идва от следващия пик на ковид, тялото не може да включи на цялостни обороти имунна отбрана. Работата ѝ мощно се затруднява. За да употребява спомагателни запаси за отбрана, тя изключва процесите на регенерация и напредък. Това е причина за пораждане на повече заболявания както при децата, по този начин и при родителите, обяснява  доктор Дора  Пачова , която бе преподавател на онлайн пресконференцията „ Как да пораснем в изискванията на Коронавирус пандемия “, проведена от Немския хомеопатичен съюз.

В актуалната обстановка на Коронавирус пандемия, с изключение на неимоверния напън върху здравната система, сме очевидци на още един феномен – извънреден напън върху фамилиите, приближаващ от напрежението и суматохата, в които живеем, в това число в сегашния миг на четвърта вълна и опасност от следващ локдаун. Съхраняването на психологичното здраве, наред с физическото, е голямото предизвикателство, пред което е изправено цялото ни общество, сподели още доктор Пачова и изясни

механизма по който стресът разрушава здравето

Формулата е елементарна: стресът води до угнетяване на имунния отговор и до повече заболявания. Ако успеем да овладеем напрежението, печелим здрава имунна система и жизнеспособност и здраве и в преклонна възраст.

Наблюдения от началото на пандемията сочат, че при децата има редица поведенчески и прочувствени нарушавания. По-чести прояви на липса на внимание и централизация, нараснала прочувствена взаимозависимост, „ прихватливост “ - потребност от усмиряване,

непрекъснати искания към родителите,

нервност, тревога, нарушен сън. Наред с тях се следят промени в апетита – както към безапетитие, по този начин и към преяждане и избор на несъответствуващи храни. Много родители се заблуждават, че могат да скрият от децата своите страхове, терзания и болежки. Надяват се, че могат да им ги спестят, само че това не се случва. Много деца към този момент са травмирани, което в по-зряла възраст може да докара до изяви на уплахи, депресии, редица тревожни разстройства.

Семейството е под напън

да компенсира неналичията на обществено другарство при децата, да оцелее финансово и да издържи хроничния стрес под непрекъснатата опасност от заболявания и гибел.

Можем да го реализираме, като избираме холистични способи на лекуване - хомеопатия, Шуслерова терапия и други Д-р Дора Пачова предлага на своите пациенти и техните фамилии лечения, подобаващи за възстановяване на имунния отговор и за преодоляване на хроничния стрес. Балансираният имунен статус съгласно нея може да се реализира с приложение на композиция Шуслерови соли на Немския хомеопатичен съюз (DHU) – сол №3, №6 и №7, по 3 табл. на ден от всяка (за деца – по 2 табл.), които се одобряват най-малко месец, а в епидемиологична конюнктура може и месеци наред.

Тези соли приготвят организма за по-бърз имунен отговор при пораждане на вирусна или бактериална зараза, укрепват лигавицата на носоглътката, подкрепят прочистващите процеси в организма и намаляват равнищата на ежедневния стрес.

Комбинацията на Шуслерови соли на DHU, подобаваща при продължителен стрес, паник офанзиви и проблеми с концентрацията и ученето – е №2, №5 и №7, по 3 табл. на ден, като се приема 1-2 месеца (при нужда и по-дълъг интервал от време). Тя стабилизира душeвността и нервите, поддържа прочувственото равновесие и концентрацията.

Добрият имунитет и отбраната от вирусите зависят от доста фактори – освен от приема на лекарства. Наруши ли се един път имунитетът, са нужни мъдрост и неизменност за възобновяване му, обобщава доктор Пачова, която има над 30 години процедура.

Източник:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР