В упражняване на насилие обвини доскорошните си партньори в управлението

...
В упражняване на насилие обвини доскорошните си партньори в управлението
Коментари Харесай

Деница Сачева обвини ПП-ДБ в насилие и брутален пазарлък

В практикуване на принуждение упрекна досегашните си сътрудници в ръководството от ПП-ДБ зам.-шефката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

" ПП-ДБ са вокални за домашното принуждение, само че във връзка с служебното принуждение са номер едно в българския парламент ", съобщи тя пред bTV.

Като образци за служебно принуждение тя даде позициите, че всички промени в закони, които предлага ГЕРБ наложително са неприятни, а тези на ПП-ДБ наложително са положителни.

Тя косвено упрекна ПП-ДБ за конституционния безпорядък, който се основава от новите текстове за назначение на служебно държавно управление. Ден по-рано Христо Иванов от Демократична България твърдеше, че текстовете за листата на евентуални служебни министър председатели са били препоръчани от ГЕРБ и Движение за права и свободи. " Има стенограми и протоколи, върнете се и прочетете ", разяснява Сачева неговите думи.

" Нямаше да приказваме за проблемите в конституцията, в случай че обръщахме малко повече внимание на рационалните решения. А не всичко, препоръчано от ГЕРБ да е неприятно, а всичко от ПП-ДБ да е положително. Уморих се да ме упрекват ", съобщи още зам.-шефката на парламентарната група на ГЕРБ.

Тя упрекна ПП-ДБ в непрекъснато изменение на законите поради съответни хора. И даде образец с измененията в конституцията, които ограничиха пълномощията на президента поради връзките на ПП-ДБ с Румен Радев.

 

" Не е обикновено три години да приказваме какъв брой е значимо да приемем конституция и сега, в който е призната да приказваме какви проблеми основава. Взели сме политическо решение да ги подкрепим, само че нямах вътрешното разбиране, че всичко което се предлага е работещо ", разяснява още Сачева.

Преговорите за министри са били жесток пазарлък, съобщи още Сачева, която бе в преговорната група от страна на ГЕРБ. Кирил Петков непрекъснато приказва за договорка, това не е пазарна народна власт, сподели още тя.

Не е ясно кой е водачът в Политическа партия - Асен Василев или Кирил Петков, добави Сачева.

Много е значимо по какъв начин сме били облечени и какъв брой пъти сме излизали. А предложихме седем страници, които Кирил Петков назовава дивотии. Но ние предложихме правила, не спорене, сподели Сачева. Тя разказа дейностите на ПП-ДБ като спорене да се дели БЕХ, да се разделя ДНСК от районното министерство.

Искате ли специфичните служби да бъдат обърнати с хастара на открито за един месец и да бъдат назначени нови хора, попита Сачева по адрес на желанията на ПП-ДБ за скоростни промени в специфичните служби.

Сачева изясни, че за ГЕРБ е все едно дали изборите ще са две в едно, както упорстват от ПП-ДБ или ще са обособени парламентарните и европейските.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР