В Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология набират

...
В Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология набират
Коментари Харесай

Организират кампания Оздравей с книга в УСБАЛ по онкология

В Университетската профилирана болница за интензивно лекуване по онкология набират книги и развлекателни игри. Кампанията е под мотото " Оздравей с книга ". Само за няколко часа в болничното заведение са пристигнали няколко кашона с книги. Повече за акцията вижте в директното включване на Боряна Черганова за " Денят стартира ".

Биляна Огнянова, основна сестра в болничното заведение: Целта е да се направи спонтанна библиотека. Даренията са от частни лица. Анонсирахме я при започване на седмицата и събрахме книгите единствено за няколко часа. Целта е пациентите да могат въпреки и за малко да се отделят от здравната конюнктура, помещението да бъде обзаведено с леки мебели и да се сътвори ъгъл за игра, където да могат да играят разнообразни настолни игри - шах, табла, пъзели.
От 5-и декември в УСБАЛ по онкология стартира и друга самодейност за група за психо-емоционална поддръжка на пациенти и техните близки. Групите ще се водят от професионални психолози, ще се организират на територията на болничното заведение и ще бъдат безспорни безвъзмездни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР