В Университетската болница по ортопедия Проф. Бойчо Бойчев“ официално беше

...
В Университетската болница по ортопедия Проф. Бойчо Бойчев“ официално беше
Коментари Харесай

Ново отделение по гръбначна хирургия и лечение на хронична болка вече работи в УСБАЛ по ортопедия „Проф. Бойчо Бойчев“

В Университетската болница по ортопедия „ Проф. Бойчо Бойчев “ публично беше намерено поделение по гръбначна хирургия и актуализирано поделение по образна диагностика.

Двете структури са част от огромен план за създаване на Център за гръбначна хирургия и лекуване на хронична болежка. Обзаведени и оборудвани са с високотехнологична здравна инсталация по линия на същия план, осъществен с финансовата помощ на Фонд „ ФЛАГ “ и с поддръжката на Министерството на здравеопазването.
„ С откриването на новото поделение възвръщаме в цялостен размер работата на първата профилирана клиника по гръбначна хирургия в България – такава, каквато в миналото е работила само в нашето лечебно заведение. Щастлив съм да заявя, че сполучливо реализирахме плана и то в комплицирано време – в изискванията на пандемия, при които работата в лечебните заведения не просто не трябваше да стопира, а се усили “, означи шефът на Университетската болница по ортопедия „ Проф. Бойчо Бойчев “ доктор Валентин Ангелов.
Главният секретар на Министерството на здравеопазването Георги Липчев уточни, че ведомството постоянно е подкрепяло инициативността на държавните лечебни заведения да се модернизират, да дават отговор на най-хубавите европейски и международни стандарти, осигурявайки на пациентите си най-високо качество на медицинските грижи. „ В този смисъл Клиниката по гръбначна хирургия е със стратегическо значение, тъй като ще бъде в интерес на хора от цялата страна “, съобщи още основният секретар на Министерство на здравеопазването.   
Проектът включва напълно ново поделение по гръбначна хирургия с 10 кревати в двойни стаи за пациенти, две независими стаи, манипулационни, натоварен бранш с две реанимационни кревати и лична операционна зала. Обновеното поделение за образна диагностика разполага с нов графично-скопичен рентгенов уред, 32-срезов компютър томограф, нова PAKS система за предпазване и обработка на облиците и висок клас ехографски уред. Част от плана включва и високотехнологично съоръжение за другите отделения на болничното заведение – анестезиологични апарати, респиратори, пациентски монитори, перфузори, оловни престилки, медицински принадлежности, операционна лампа, операционна маса, компютаризиран апарат за рехабилитация на крака, лазер за физиотепапия и други.
Началникът на Клиниката по гръбначна хирургия доцент доктор Константин Узунов уточни: „ Днес с изключение на Благовещение, екипът на нашата болница чества откриването на Клиниката по гръбначна хирургия. Уверен съм, че доста скоро тя занапред ще се развива и ще даде своя дан на българското опазване на здравето. “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР