В Университета по библиотекознание и информационни технологии две зали бяха

...
В Университета по библиотекознание и информационни технологии две зали бяха
Коментари Харесай

Зали в УниБИТ ще носят имената на български учени със световно признание

В Университета по библиотекознание и осведомителни технологии две зали бяха кръстени на имената на едни от най-видните учени, имали кариера в университета.

Академичният съвет на УНИБИТ кръсти една от своите зали на проф. Драгомир Паргов, който е бил първият декан на факултета на модерното висше учебно заведение по библиотекознание, през днешния ден УниБИТ. Другата зала е кръстена на проф. акад. Благовест Сендов – един от световнопризнатите модерни учени.

Учене в пандемия

За връщането на студентите назад в залите ръководителят на общото заседание на УниБИТ и шеф на института по информация и сигурност - Проф. Стоян Денчев, съобщи: „ Почти всеки ден водим диалози за това по какъв начин и по кое време да стартираме да учим. Явно не се приема добре тезата да учат единствено тези, които имат зелени документи, защото те са по-малко т половината. Ще чакаме по-благоприятна конюнктура, с цел да поканим студентите да учим. Сега не е уместно да ги поканим, защото до Коледа има 15-20 дни.”

Проф. Денчев заяви, че съществува възможност вторият учебен срок да стартира присъствено още през цялото време.
Снимка: bTV
Събитието се организира при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. Присъстваха представители на Българска академия на науките, ръководителят на съюза на математиците в България, шефа към института по защитата към Министерството на защитата, както и близки на почетените персони.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР