В уникална ситуация сме. От една страна трябва да помагаме

...
В уникална ситуация сме. От една страна трябва да помагаме
Коментари Харесай

Борисов: ГЕРБ подкрепя отлагането на гледането на бюджета, колкото е нужно

„ В неповторима обстановка сме. От една страна би трябвало да оказваме помощ на Асен Василев за бюджета, по тази причина се съгласихме да го отложим с 15-20 дни или колкото е належащо, да водим дружно политика в Народното събрание “. Така водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява пред кореспонденти в коридорите на Народно събрание диалозите с финансовия министър за проектобюджета за идната година и предложенията за смяната в налози и осигуровки, които бяха оповестени за публично разискване от МФ.

Според Борисов отлагането на гледането на бюджета за 2024 година не е проблем, „ тъй като години сме карали без бюджет “. В деловодството на Народно събрание е импортирано предложение крайният период да е 15 ноември, а не както е всекидневно до 30 октомври.

Борисов аргументира удължаването на периода с депутатската почивка за локалните избори на 29 октомври. Затова и Асен Василев получава поддръжката им за отсрочване на бюджета. ГЕРБ към момента не са се срещнали с параметрите на финансовата рамка, което щяло да стане през днешния ден на среща с Асен Василев.

„ Този път няма да допуснем старите неточности, ще изговорим нещата авансово и когато се внесе бюджетът, ще бъде гласуван “, даде обещание той.

Лидерът на ГЕРБ разяснява и тематиката за локалния избор и, като уточни, че неговия „ краен резултат за изборите би бил регистриран като трите партии, които сега вземат участие в некоалиционната сглобка като блок да имат най-вече общински съветници и кметове. Това ще препотвърди държавното управление. "

А по отношение на ролята на Движение за права и свободи в ръководството, той сподели, че придвижването взе участие „ във всички гласувания, постоянно ги включвам в некоалицията, то и ние не сме коалиция. Тези партии гласоподават дружно. Ако желаете да слагаме някакво перде и да споделяме, че в задкулисие работим, ние не сме съгласни. Затова излизаме с подписите и с имената си и споделяме - по тази тематика сме се подписали трите партии с тези 10 души “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР