В Украйна започна изграждането на завод за производство на дронове

...
В Украйна започна изграждането на завод за производство на дронове
Коментари Харесай

Украйна започна изграждане на завод за дронове „Байрактар“

В Украйна стартира построяването на цех за произвеждане на дронове Байрактар на турския производител на самолети Baykar. Това заяви министърът на стратегическите промишлености на Украйна Александър Камишин.


" Ако приказваме за завода на Байрактар, за който се водят диалози в Украйна от няколко години насам, строителните работи по този цех започнаха ", съобщи Александър Камишин по телевизионния канал " Рада ".

На 8 юли Турция и Украйна подписаха меморандум за развиване на взаимно произвеждане на безпилотни летателни апарати. Главният изпълнителен шеф на турската компания Baykar Халук Байрактар съобщи, че компанията чака през 2025 година да стартира производството на безпилотни летателни апарати Байрактар TB2 и Байрактар Акинджъ в Украйна.

Плановете за създаване на цех за произвеждане на безпилотни летателни апарати Байрактар в Украйна бяха оповестени от турския дипломат Васил Боднар през август 2022 година Площта на фабриката в Киевска област ще бъде повече от 30 000 кв. м и в нея ще работят 300 украински инженери и техници. Мястото за създаване на центъра на Байрактар в Украйна беше контрактувано през февруари тази година. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР