В Украйна спешно е необходим мир и който може да

...
В Украйна спешно е необходим мир и който може да
Коментари Харесай

ЕК: Спешно е необходим мир в Украйна и който може да повлияе на Русия, трябва да положи усилия

В Украйна незабавно е нужен мир и който може да повлияе на Русия, с цел да спре тази нечовешка и неоправдана експанзия, би трябвало да постави старания. Това съобщи представител на Европейската комисия в отговор на въпрос, обвързван с мирното предложение на Китай.

Европейски Съюз поддържа всевъзможни старания за мир, само че не е част от спора, макар че Русия се пробва да ни въвлече. Досега съветският отговор на всички оферти не е градивен. Русия не е подготвена да спре кръвопролитието. Китай, като непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, има нужната тежест, добави представителят.

Можеш да бъдеш почтен медиатор за мир, в случай че не взимаш страна. Китай взима страна, отхвърля да признае кой е агресорът във войната в Украйна и кой е жертвата. Китай не отхвърля съветските пояснения за нападението, от време на време преповтаря изказванията за " геноцид " и за ролята на НАТО, уточни той и назова тези изказвания " глупости ". Всеки е добре пристигнал да постави старания за мир, само че те би трябвало да бъдат признати от двете наранени страни. Досега Русия остава хладна към всевъзможни мирни оферти и задълбочава жестокостите против цивилните украинци, заключи представителят, написа Българска телеграфна агенция.

Той означи, че съветската експанзия е отхвърлена от 141 страни в Организация на обединените нации, сред 20 и 30 се въздържат от оценка, а поддръжка за Москва са изразили " сред пет и седем " страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР