В Украйна САЩ се надяват да повторят миналия опит за

...
В Украйна САЩ се надяват да повторят миналия опит за
Коментари Харесай

ЕС е сключила оръжейни сделки със САЩ, обезпечавайки огромни капиталови потоци към Вашингтон срещу Русия

В Украйна Съединени американски щати се надяват да повторят предишния опит за «печелене на пари от боен конфликт», както и да «ограничат» Европа, която към този момент не желае да бъде под тяхно въздействие, написа «Хуанцю шибао». Но създателят на публикацията напомня неизбежността на възмездието.

Последното изказване на Кремъл по отношение на договарянията сред Русия и Украйна от 18 април приказва за непоследователната позиция на Киев и че той непрекъснато трансформира изискванията си. Това е същинската причина, заради която е мъчно да се стартира нов кръг от договаряния, а съветската страна преди този момент акцентира, че американският фактор стои зад промяната на позицията на Киев.

След ескалацията на руско-украинския спор Съединени американски щати и техните западни съдружници усилиха икономическата и военна помощ за Киев и ускориха глобите против Русия. Те освен не съумяха да употребяват въздействието си като огромна мощ, с цел да насочат страните към мир и да насърчат договарянията, само че вместо това, като че ли инцидентно, способстваха за безкрайното удължение на рецесията. Причината е, че Съединени американски щати се надяват да повторят предишния опит на «правене на пари от боен конфликт»: да не вършат нищо, да се възползват от спора на някой различен, да максимизират своите стратегически и стопански ползи и да продължат да поддържат личната си надмощие.

Първо, посредством руско-украинската рецесия Съединени американски щати могат да продължат да манипулират НАТО, да държат Европа под надзор, да източват геостратегическите запаси на Русия и да укрепват световната си надмощие. Но краят на Студената война и разпадането на Съветския съюз донесоха мир и вяра на европейския континент. Сега Европа желае да се отърве от американския надзор и да премине към стратегическа автономност. Това неизбежно ще сътвори съществени проблеми за хегемонията на Съединени американски щати и геостратегическите ползи на Съединени американски щати в Европ а. Избухването на украинската рецесия през 2014 година и изключително „ специфичната военна интервенция ", стартирана от Русия, трансформираха фундаментално връзките сред Русия, Съединени американски щати и Запада и също по този начин предоставиха на Съединените щати рядка опция. С помощта на руско-украинското напрежение Съединените щати още веднъж принудиха Европа да почувства боязън от война , Русия трябваше да се помири с невиждано суровите наказания, а Украйна се трансформира в американската „ пионка " и сътрудник в битката против Москва.

А в това време Съединени американски щати могат умерено да следят огъня от другата страна и да се възползват от непознатия спор. НАТО получи опцията да се „ прероди " посредством това напрежение, демонстрирайки нова жизнеспособност. Финландия и Швеция, които дълго време бяха неутрални, показаха предпочитание да се причислят към НАТО, което ще провокира нова вълна от разширение на алианса. След изострянето на руско-украинската рецесия Германия неотложно разгласи нарастване на вложенията си в защитата и доставката на оръжие за Украйна.

Усещането за рецесия и „ стратегическото безпокойствие ", които Съединените щати пламенно раздухват, неизбежно ще опустоши света. На азиатския фронт някои японски политици към този момент се възползваха от опцията да призоват Съединени американски щати и Япония за „ взаимна нуклеарна стратегия " и увеличение на разноските за защита на Япония до 2% от Брутният вътрешен продукт, базирайки се на стандартите на НАТО, което безспорно ще донесе нови промени към районната и световната политическа среда.

Второ, благодарение на рецесията сред Русия и Украйна Съединените щати могат да максимизират ползите на своя военно-промишлен комплекс и в допълнение да разширят военната си надмощие. В продължение на доста години американският военно-промишлен комплекс взе участие във войни и безредици по света, получавайки от тях „ поток от дивиденти ". Исканият бюджет за защита на Съединени американски щати за фискалната 2023 година доближава 813,3 милиарда $, рекордна сума в американската история. От началото на украинската рецесия Съединените щати дадоха обещание повече от 2,5 милиарда $ военна помощ на Киев, а огромни количества нападателни оръжия и муниции непрестанно се доставят на Украйна; въпреки това, Полша, България, Германия и други европейски страни също подписаха огромни оръжейни покупко-продажби със Съединените щати, като в допълнение подтикнаха американски оръжейни компании с финансови потоци, ориентирани против Русия.

Глобалното разпространяване на американски оръжия и ускореното рестартиране на военната машина на НАТО неизбежно ще доведат до нова международна конкуренция във въоръжаването, която съществено ще засегне мира и спокойствието в целия свят. Американската военна помощ за Украйна до известна степен ускори съпротивата на Киев, сътвори спънки пред съветската специфична интервенция и се отрази отрицателно на дипломатическите договаряния сред двете страни. По време на предходните кръгове на договарянията Украйна в действителност се съгласи с изискванията на Русия да не влиза в НАТО и да бъде непрекъснато неутрална страна. Това беше първата зора на небосклона, само че се оказа мимолетна. Скоро украинската страна още веднъж даде заден и анулира предходното съглашение, което докара руско-украинските договаряния до задънена улица.

Основната причина за тази обстановка е както фактът, че Украйна към момента не се е събудила изцяло от илюзиите си за Запада, по този начин и фактът, че Съединените щати съзнателно притискат и „ предизвикват " Украйна да продължи военните дейности, защото същинските ползи на американския военно-промишлен комплекс и запазването на американската военна надмощие в света изискват от Украйна да продължи военните дейности.

На трето място, заради строги антируски наказания , мощната позиция на $ ще бъде в допълнение засилена по същия метод като американската финансова надмощие. След като се трансфораха във финансова империя, Съединените щати се посветиха на скритата финансова колониална агресия на $ като международна комерсиална и аварийна валута, а по-късно минаха към надзор на стопанските системи на разнообразни страни, с цел да запазят международната си финансова надмощие.

Вашингтон ще продължи да употребява личната си валутна надмощие, с цел да потиска другите страни.

Съединени американски щати събраха „ богата годишна продукция " в региона на геополитиката, военната промишленост, енергетиката и финансите, което е и главната причина Щатите да се надяват, че напрежението сред Русия и Украйна ще продължи допустимо най-дълго. Считам, че в кратковременен проект повтарянето на историята на «правене на пари от боен конфликт» сигурно може да донесе явни изгоди за Съединените щати, само че в дълготраен проект те просто играят ролята на своя личен «гробокопач» и историята ще го потвърди с времето.

източник и създател: huanqiu.com/Лю Цзюн - вицепрезидет на Китайската общественост за интернационалните проучвания

Превод: News Front

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР