В Украйна са потвърдени нови 528 случая на заразяване с

...
В Украйна са потвърдени нови 528 случая на заразяване с
Коментари Харесай

528 нови заразени с COVID-19 в Украйна

В Украйна са доказани нови 528 случая на заразяване с новия ковид и общият им брой към този момент е 17 858, заяви през днешния ден националният Център за публично здраве, представен от ТАСС. Денонощният растеж на болните от COVID-19 се усилва за четвърти следващ ден, отбелязва организацията.

През изтеклото денонощие в страната са оздравели рекорден брой пациенти с новия вирус - 433, а от началото на пандемията - 4906. От затруднения, свързани с този патоген, са умряли до момента общо 497 души, в това число 21 от през вчерашния ден насам.

Медиците в украинската столица са записали за денонощието 153 нови инфектирани - максимален растеж от началото на бедствието, заяви в Телеграм кметът Виталий Кличко. От през вчерашния ден насам в Киев са умряли двама заболели, а 22 са се възстановили, добавя Българска телеграфна агенция.

От началото на пандемията в Украйна са осъществени 220 638 теста за ковид с 8 на 100 позитивни резултати. Тествани са 0,52 на 100 от популацията на страната.

В Украйна е оповестена карантина до 22 май, само че от 11 май управляващите отхлабват рестриктивните мерки. В Киев към този момент са отворени парковете и градините, работят фризьорските салони и студиата за хубост, зъболекарските кабинети, адвокатските адвокатски фирми, магазините за нехранителни артикули с повърхност до 300 кв. метра, летните тераси на кафетата и заведенията за хранене. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР