В Украйна са образувани около 9000 наказателни дела срещу лица,

...
В Украйна са образувани около 9000 наказателни дела срещу лица,
Коментари Харесай

В Украйна са образувани около 9000 дела срещу укриващи се от мобилизация

В Украйна са формирани към 9000 наказателни каузи против лица, които се укриват от набор в редиците на въоръжените сили при мобилизацията, като 2600 са предадени на съд. Това заяви министърът на вътрешните работи на страната Игор Клименко, съобщи ТАСС.

" В Националната полиция сега има към 9000 наказателни каузи, 2600 такива материали са изпратени в съда “, сподели ръководителят на Министерство на вътрешните работи по телевизионния канал „ Рада “, като посочи, че става въпрос за каузи, формирани по член 336 от Наказателният кодекс на Украйна - " укриване на наборна военна работа по време на готовност ".

През ноември изданието " Вести " заяви, базирайки се на източници в Националната полиция, че от февруари 2022 година в Украйна са формирани над 8000 наказателни каузи за укриване от мобилизационна работа. Лидери по този индикатор са Закарпатска, Днепропетровска и Николаевска области. Източникът на изданието посочи, че в съда са изпратени 2027 обвинителни акта.

От февруари 2022 година в Украйна бе оповестена и неведнъж удължавана обща готовност. Властите на страната, които вършат всичко допустимо, с цел да попречат на мъжете в наборна възраст да избегнат службата, срещнаха доста компликации, свързани с привличането на жители в армията. В края на ноември 2023 година секретарят на Комисията по национална сигурност, защита и разузнаване на Върховната Рада Роман Костенко дефинира обстановката с мобилизацията в страната като неуспех. Според него казусът с мобилизацията е даже по-остър от казуса с дефицита на снаряди. През декември обаче украинският президент Владимир Зеленски съобщи, че военното командване е поискало активизирането на още 500 хиляди души във въоръжените сили, прибавя ТАСС.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР