В Украйна публикуваха бележки с инструкции как да действат гражданите

...
В Украйна публикуваха бележки с инструкции как да действат гражданите
Коментари Харесай

Украинските служби публикуваха инструкции за действие при срутване на сгради

В Украйна разгласиха бележки с указания по какъв начин да работят жителите при положение на сриване на дома . Паметната бележка е от Спасителната държавна работа, осведоми УНИАН.

Ако имате опция, обърнете се към хора, които може да извикате на помощ и да почакате, до момента в който бъдат разчистени отломките. В тази обстановка главното е да не се поддавате на суматоха, поучават управляващите.

Ако никой не ви чува, първата стъпка е да се опитате да освободите ръцете и краката си, в случай че са затиснати под руините. След това би трябвало да се оцени околната конюнктура, с цел да не влошите обстановката при положение на опит за напредване и излизане.

От избавителната работа за изключителни обстановки поучават да стартира почистване на сриването тук-там, където евентуално може да се освободят частите като се пробва да не се засягат детайлите, които държат структурата.

Ако не сте уверени в своите сили, обадете се за помощ. Ако нямате опция да се обадите, започнете да чукате по тръби, акумулатори, железни предмети, които основават звук.

Спасителите припомнят за това, че намирайки се към съоръжени, където има сриване е значимо трезво да се оцени ситуацията и да не се пробвате да помогнете като рискувате личния си живот.

От Украинската медия припомнят, че на 4 март Русия е нанесла мощен удар по Житомир. Разрушено е учебно заведение, само че няма информация за жертви и ранени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР