В Украйна прибират реколтата по време на война. Земеделци казват,

...
В Украйна прибират реколтата по време на война. Земеделци казват,
Коментари Харесай

Как в Украйна прибират реколтата по време на война?


В Украйна прибират реколтата по време на война. Земеделци споделят, че нямат различен излаз с изключение на да работят. А в окупираните места зърното се прибира и се извозва в Русия.

Миналата година Украйна събра рекордна годишна продукция в историята на независимостта и надвиши предварителната прогноза от 100 милиона тона.

Обикновено цената се образува по-късно, когато се сметнат всички разноски, и зависи от цената на семената, торовете, горивата и труда на хората. Вече е ясно, че хлябът ще е по-скъп от предходната година, само че няма да липсва, защото има запаси от предходните години.

В съпоставяне с другите райони на Украйна в Одеска област ситуацията е под надзор. И въпреки всичко до каква степен войната засегна земеделците?

Снимка: bTV


Война си е война, само че ние нямаме различен излаз, тъй като то е селско стопанство, то не чака, би трябвало да го прибереш на време, да обработиш на време, споделя Степан Димов, комбайнер.

Заради войната някои полета останаха незасети, някои – са минирани и реколтата се заплаща с цената на живота. А в окупираните места зърното се прибира и се извозва в Русия.

Снимка: bTV


Очакваната годишна продукция е към 48-50 милиона тона зърно, което не е сериозно, само че защото пристанищата в Одеса, Херсон и Николаев краткотрайно са недостъпни, се търсят бази и хранилища в Измаил-Рени, покрай ферибота, където огромните агрофирми да съхраняват зърното, а по опция и да го транспортират по Дунава на открито.

Докато армията избавя свободата и пази Украйна от съветската инвазия, фермерите избавят хляба и пазят света от апетит.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР