В Украйна е необходимо да се разположи мироопазваща и хуманитарна

...
В Украйна е необходимо да се разположи мироопазваща и хуманитарна
Коментари Харесай

Качински: Да изпратим мироопазваща мисия в Украйна

В Украйна е належащо да се разположи мироопазваща и филантропична задача на НАТО или на други организации. Това заяви на конференция в Киев в нощта на 16 март вицепремиерът на Полша Ярослав Качински, съобщи " Gordonua ".

" Нуждаем се от мироопазваща и филантропична задача, готова от НАТО и евентуално от други организации, която да може да се брани и да се организира на територията на Украйна ", сподели Качински.

Той означи, че Украйна е суверенна страна и в случай че се съгласи на такава задача, " това ще е задоволително в светлината на интернационалното право ".

" И няма да има casus belli ( " мотив за война " ) ", увери Качински.

Той добави, че в този момент Украйна пази цялата " евроамериканска цивилизация ".

" Тази защита изисква храброст, изисква отменяне на нормите, които в този момент се смятат за непоклатими. Според мен е нужна подготвеност за вдишване на явни опасности ", сподели вицепремиерът на Полша.

В отговор на уточняващи въпроси за задачата на НАТО той сподели, че това е " апел за справяне с този въпрос " и е прекомерно рано да се приказва за детайлности.

Качински е един от първите западни политици, които предложиха вкарването на миротворци в Украйна. В началото на март, след завземането на две украински атомни електроцентрали от съветски нашественици, украинският министър председател Денис Шмигал прикани Европейски Съюз и Международната организация за атомна сила да изпратят мироопазващи екипи във всички украински атомни електроцентрали.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР