В Украйна бяха обявени назначения в силовите ведомства на страната,

...
В Украйна бяха обявени назначения в силовите ведомства на страната,
Коментари Харесай

Назначения в силовите ведомства в Украйна, Резников запази поста си

В Украйна бяха оповестени назначения в силовите ведомства на страната, а министърът на защитата Алексий Резников резервира поста въреки информациите от последните дни за идната му промяна , осведоми Руската работа на Би Би Си.

Изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи Игор Клименко стана пълновръстен началник на Министерството на вътрешните работи - изцяло предвидимо предопределение след, чийто заместител беше Клименко. Той преди този момент ръководеше националната полиция.

Префиксът " изпълняващ длъжността " отпадна и от името на ръководителя на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) Василий Малюк, който в действителност управлява спецслужбата от юли предходната година.

И двете назначения са предстоящи . Връщайки се към днешните кадрови решения, е мъчно да се отървем от усещането, че най-показателното от тях е несъстоялата се оставка на министъра на защитата Алексий Резников , разясняват от Би Би Си. Оценките за работата на този министър - някогашен парашутист, по-късно един от най-известните киевски юристи - са двусмислени. Никой не слага под въпрос успеваемостта му на поста. Именно с неговото име се свързва непрекъснатата работа на " обединението Рамщайн " - асоциация от петдесет страни, доставящи на Украйна съвременни оръжия.

Резников - и това също е значимо в украинските условия - е управител, комуникатор, който " не се тормози да води война ", ясно разграничавайки пълномощията си с военните командири, ръководени от военачалник Валерий Залужни .

От друга страна, през последните седмици медиите разгласиха едновременно няколко следствия за корупция и злоупотреби в Министерството на защитата. Срещу чиновници на министерството са формирани няколко наказателни каузи. Резников отхвърля обвиняванията против ведомството си, само че признава, че е невероятно изцяло да се реформира непрозрачната система за логистични доставки, която се е развила през годините в разгара на война.

Фактът, че някои изявления против Министерството на защитата, както се оказа, се основават на подправени документи, даде съображение на поддръжниците на Резников да считат, че министърът е целеустремено " натопен ". Апогеят на тази история пристигна предишния уикенд. В неделя, че в близко бъдеще Алексий Резников ще бъде " изместен " на стола на министъра на стратегическите промишлености - поради подтекста това изглеждаше като икономисване на намаляване.

Шефът на военното разузнаване Кирил Буданов трябваше да стане нов министър на защитата - което, поради публичната интензивност на 37-годишния военачалник и положителните му връзки с Володимир Зеленски, беше разбираема стъпка, само че не по-малко противозаконна: министър на защитата в Украйна може да бъде единствено граждански. Но тогава Алексей Резников изигра своите карти, като сподели, че  във ведомство, който неотдавна щеше да бъде изцяло ликвидирано, защото съобщи, че той няма нужните пълномощия.

Според Би Би Си Резников си е обезпечил среща с президента. В последна сметка беше извънредно наивно да се допусна, че корените на историята с неговата оставка не идват от обкръжението на Зеленски: Народното събрание и държавното управление в Украйна от дълго време са лишени от индивидуалност по всички най-важни въпроси за живота на страната. Срещата, явно, е била сполучлива за министъра - и още в понеделник същите депутати, които предходния ден напълно съществено нарекоха напускането на Резников въпрос на решение, без да трансформират изражението на лицето си, започнаха да убеждават, че в този момент не е подобаващия миг за промяна на министър на защитата - идващият " Рамщайн следва, руснаците ще преминат в нова атака - за оставка на толкоз значима фигура в толкоз мъчно за страната време не може да става и дума.

Резултатът е явен - министърът остава на стола си. Според Би Би Си това са забележими доказателства, че това държавно управление в действителност не се оказва толкоз монолитно, колкото желае да наподобява. И в този момент главният въпрос е къде тъкмо е пукнатината в структурата, ръководена от Зеленски, дали ще бъде допустимо да се в профил и дали това ще се отрази на отбранителната дарба на Украйна в навечерието на трагични събития на фронта във войната против Русия.
 Украинският министър на защитата хвърля оставка при поискване
Украинският министър на защитата хвърля оставка при поискване

След поредност кавги се разпространиха клюки за отдръпването на Резников
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР