В украинския град Буча, Киевска област, пред входа на градския

...
В украинския град Буча, Киевска област, пред входа на градския
Коментари Харесай

Имената на 501 души. Мемориал на загиналите жители беше открит в Буча

В украинския град Буча , Киевска област, пред входа на градския парк беше открит мемориал в памет на локалните поданици, починали по време на съветската окупация. Върху паметната плоча, на която са гравирани имената на 501 души .

" Ние помним всички по име... Това не може да бъде забравено и не може да бъде простено. Затова продължаваме да подсещаме на света за военния арбитражен съд ", сподели Анатолий Федорук , кмет на Буча.

В началото на април предходната година, откакто съветската войска напусна окупирания за месец Буча и украинските войски навлязоха в града, откриха.

Според свидетелствата на поданици на Буча съветските бойци са стреляли, изнасилвали и измъчвали локалното население. По-късно украинските управляващи публично упрекнаха съветската страна в голям брой военни закононарушения.

Руското министерство на защитата. В изказване на ведомството се споделя, че фотосите и видеозаписите от Буча са провокация и са " инсценирани от киевския режим за западните медии ", а множеството от труповете са се появили, откакто украинските военни са влезнали в града.

Анализ на сателитни фотоси опроверга известията на съветското ведомство. Според следователите от получените материали може да се каже, че телата на убитите са се появили по улиците на Буча в миг, когато градът е бил под цялостен надзор на съветски военни.

В Русия са формирани десетки наказателни и стотици административни каузи против разпространяващите информация за случилото се в Буча. Много от подсъдимите бяха наказани на дълги периоди затвор.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР