В украинската столица Киев, тази сутрин, започнаха да премахват съветските

...
В украинската столица Киев, тази сутрин, започнаха да премахват съветските
Коментари Харесай

Демонтират съветските символи от паметника “Родината майка” в Киев

В украинската столица Киев, тази заран, започнаха да отстраняват руските знаци от паметника " Родината майка ", който украинските управляващи имат намерение да преименуват на " Майка Украйна ", съобщи УНИАН.


Изпълняващият длъжността министър на културата Ростислав Карандеев съобщи, че откакто бъде демонтиран, гербът на Съюз на съветските социалистически републики ще бъде изложен в музей.

Работата по унищожаване на знаците беше преустановявана на два пъти, поради задействане на сирените за въздушна паника. Гербът към този момент е свален.

Миналата година украинското културно ведомство организира онлайн допитване, като участниците трябваше да отговорят на въпроса по какъв начин да се постъпи със руския герб на щита на паметника " Родината майка ". В отговор, 85% от респондентите показаха, че там би трябвало да се сложи тризъбец, отбелязва УНИАН. (Гербът на Украйна съставлява наследник щит, на който има златен тризъбец – античен знак на славянските племена, населявали земите на днешна Украйна, а по-късно станал знак на Киевска Рус, бел. ред).
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР