В Уестминстърското абатство в Лондон приключи погребалната церемония на британската

...
В Уестминстърското абатство в Лондон приключи погребалната церемония на британската
Коментари Харесай

В Уестминстърското абатство приключи погребалната церемония на британската кралица Елизабет II


В Уестминстърското абатство в Лондон завърши погребалната гала на английската кралица Елизабет Втора. Ковчегът с тленните ѝ остатъци идва пред арката Уелингтън в Хайд парк, откъдето ще бъде превозен с катафалка до двореца Уиндзор. 

С тържествена върволица ковчегът бе пренесен тази заран от залата Уестминстър, където бе положен 4 дни за поклонение, до Уестминстърското абатство, теглен от 142-ма моряци на оръдейна платформа. Той бе следван от децата на кралицата, отпред с крал Чарлз Трети и синовете на краля - принцовете Уилям и Хари. След това ковчегът бе импортиран в абатството, където своите места бяха заели 2 000 посетители – държавни глави и държавни ръководители от целия свят, монарси, висши фигури от политическия живот. Сред тях бе и българският президент Румен Радев. Погребалната работа продължи към час и приключи с двуминутно безмълвие, спазвано в цялото Обединено кралство и английския химн, изпят освен от хора, само че и от присъстващите.

С нова върволица от Уестминстърското абатство ковчегът бе пренесен до арката Уелингтън в Хайд парк под звуците на маршируващ оркестър, което даде последна опция на хиляди хора, събрали се по трасето, да зърнат ковчега. " Биг Бен " отмерваше с камбанен звън всяка минута. Журналистът от Би Би Си Хю Едуърдс разяснява, че погребална върволица с подобен обсег не е имало във Англия от 70 години, от времето на погребението на крал Джордж Шести през 1952 година.

Повече от 3 000 военни вземат присъединяване в процесията. От арката Уелингтън  стартира идната част от погребалата върволица. Ковчегът, претрупан на катафалка, ще бъде превозен до двореца Уиндзор за фактическото заравяне на кралицата. Първо ковчегът ще бъде пренесен в църквата " Сейнт Джордж ", където ще има нова работа. По-късно единствено в стеснен фамилен кръг ковчегът ще бъде спуснат в кралската гробница в църквата. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР