В уеб пространството се появиха нови тестове на интегрираното графично

...
В уеб пространството се появиха нови тестове на интегрираното графично
Коментари Харесай

Интегрираната графика Radeon 780M показа рекордни резултати в Geekbench

В уеб пространството се появиха нови проби на интегрираното графично ядро Radeon 780M, което в този случай е част от мобилния процесор Ryzen 7 7840HS.

Този път бенчмаркът е Geekbench. В теста OpenCL на Geekbench новият iGPU набра 36 757 точки, което е връх за интегриран графичен процесор.

За съпоставяне, дискретните десктоп модели GeForce GTX 1650 и Radeon RX 480 имат единствено малко повече точки (около 38-39 000 точки), а GTX 1060 е даже осезаемо по-слаба с малко под 30 000 точки. Също по този начин чисто от любознание може да се направи съпоставяне на този iGPU с опциите на видеокартата GeForce RTX 4090, който реализира съвсем 400 000 точки – т.е., тя е почти 10 пъти по-бърза, само че е една общоприета графична карта с немалки размери и със солидна консумация.

Тестовете са направени с необявен модел китайски преносим компютър, оборудван с 32 GB оперативна памет, работещ в уравновесен режим.

Производителността на интегрираната графика на AMD от начално равнище с новата архитектура RDNA 3 е доста впечатляваща, изключително като се има поради, че тя подхожда на едни от най-популярните графични карти като GTX 1650 и RX 480 (които и до през днешния ден към момента се употребяват от геймърите), само че употребява безусловно оскъдна част от силата на десктоп видеокартите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР