В училищата в София област, където в няколко населени места

...
В училищата в София област, където в няколко населени места
Коментари Харесай

Учениците в София област са положили изпит успешно, въпреки наводненията

В учебните заведения в София област, където в няколко обитаеми места имаше наводнения, не е имало проблем учениците да положат изпитите си през днешния ден от Националното външно оценяване, оповестиха от МОН.

По информация на Регионалното ръководство на образованието София-област учебните заведения не са наранени от проливните дъждове и националното външно оценяване е протекло обикновено.

Експерти от РУО-Монтана са оказали поддръжка на две деца от село Черно поле, които учат в Брусарци, да положат изпита. Заради опустошен от проливните дъждове мост напредването им е било съвсем невероятно.

Представители на районното ръководство на образованието в Монтана дружно с кметовете на общините Брусарци и Ружинци, и шефът на учебното заведение в Брусарци, са били в непрестанен контакт със фамилиите в търсене на решение.

Учениците са съумели да се явят в точния момент в учебното заведение. В област Русе ден преди изпита шефът на ОУ „ Отец Паисий “ в Мартен е уведомил началника на РУО, че е прекратено електрозахранването на постройката. Своевременно е подаден сигнал и повредата е била навреме отстранена.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР