В училищата на територията на затворите в страната днес започва

...
В училищата на територията на затворите в страната днес започва
Коментари Харесай

860 затворници започват училище тази година

В учебните заведения на територията на пандизите в страната през днешния ден стартира образователната година за 860 възпитаници – лишени от независимост. Училищата са шест със седем филиала. Лишените от независимост, които тази година постъпват в първи клас, са 58. Това сподели пред публицисти основният шеф на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " (ГДИН) основен комисар Ивайло Йорданов, който бе посетител на откриването на образователната 2024/2025 година в Средно учебно заведение " Димитър Митев " на територията на пандиза в град Ловеч.
 Българска телеграфна агенция
" В местата за отнемане от независимост стартира следващата образователна година. Това е едно изключително значимо събитие за нас, тъй като имаме опцията за лишените от независимост, които нямат степен на начално обучение да подобрят своите познания и компетентности, в същото време се работи по линия на обществената активност, с цел да можем да върнем едни по-добри хора в обществото, подготвени и с ясното схващане
за съблюдаване на разпоредбите и на законовите правила ", сподели основен комисар Йорданов.

Той акцентира, че изискванията в учебните заведения на територията на местата за отнемане от независимост са като във всяко едно българско учебно заведение. В последните няколко години са положени старания за възстановяване на изискванията в тях. Най-честите компликации са обезпечаване на средства и намиране на преподаватели. 

Главен комисар Йорданов акцентира, че изискванията в пандизите в България са усъвършенствани доста през последните години. 
 Българска телеграфна агенция
Всички 12 пандиза на територията на страната са с положителни условия и дават отговор на всички европейски условия за повърхност, достъп до дневна светлина, до санитарни възли, занимания денем за лишените от независимост, сподели още той. 

Главният шеф на ГДИН добави, че редом с възстановяване на изискванията за лишените от независимост се усъвършенстват и тези за работещите в пандизите като с новия бюджет се планува да се желае увеличение на техните работни заплати.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР