В Twitter, Макглоун изтъкна, че BTC е изпреварил златото -

...
В Twitter, Макглоун изтъкна, че BTC е изпреварил златото -
Коментари Харесай

Биткойн се насочва към период на значителен възход, твърди стратег на Bloomberg

В Twitter, Макглоун посочи, че BTC е изпреварил златото - най-добре представящата се стока през 2023 година - съвсем 10 пъти. Той изясни това с ниския и възходящ % на приемане на цифровите активи и намаляващото предложение.

Предимства на Биткойн пред златото

Едно от главните преимущества на Биткойн пред златото е капацитетът му за дълготраен напредък. Докато златото се счита за сигурен актив в продължение на епохи, флагманската криптовалута съществува единствено от малко повече от десетилетие.

Тъй като от ден на ден хора осъзнават капацитета на BTC като средство за предпазване на стойност, приемането му евентуално ще продължи да нараства.  

При златото това би било доста по-трудно, тъй като предлагането му е лимитирано и може да се добива с избран ритъм. Примеането на физически актив, който има мощно лимитирани ритъм на рандеман и предложение, би трябвало да е по-трудно в сравнение с наличен цифров актив като Биткойн.

Преходът на Биткойн от рискова към защитна инвестиция

Макглоун счита, че BTC може би се намира в временен интервал, преминавайки от актив, обвързван с риска към по-защитна инвестиция против икономическа неустойчивост и банкови рецесии. Той съпоставя Биткойн с банковия показател KBW, който наблюдава обществено търгуваните банки и банкови институции в Съединени американски щати.

Според Макглоун относителната мощ на BTC по отношение на множеството активи може да демонстрира преориентирането му към световно цифрово поръчителство и капацитета му да се търгува по-скоро като златото и американските държавни облигации.


 


Изместване на световната стопанска система към Биткойн, злато и облигации

Макглоун също по този начин допуска, че световната стопанска система се измества към Биткойн, злато и облигации заради актуалната криза. Той счита, че вложителите ще се стремят да купуват спадове в тези активи, защото светът се накланя към криза.

Освен това той предвижда, че международната стопанска система няма да премине през същите интервали на огромна доларова ликвидност, както в предишното, което ще принуди вложителите да заемат по-запалена позиция във връзка с Биткойн, злато и облигации.

В умозаключение, неотдавнашното предимство на Биткойн над златото и неговият капацитет за дълготраен напредък и отбранителни вложения го вършат прелъстителен актив за вложителите в тези несигурни времена. Тъй като международната стопанска система се измества към криза, Биткойн, златото и облигациите могат да станат още по-ценни, защото вложителите се стремят да понижат риска и да намерят сигурни активи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР