В Турция се състоя церемонията по завършване на строителството на

...
В Турция се състоя церемонията по завършване на строителството на
Коментари Харесай

Путин: „Турски поток“ е важен фактор за енергийната сигурност на Европа


В Турция се състоя церемонията по довеждане докрай на строителството на морския сектор от газопровода „ Турски поток “ с присъединяване на президентите на Русия Владимир Путин и на Турция Реджеп Ердоган. Изграждането на газопровода ще стане най-важният фактор за обезпечаване на общоевропейската енергийна сигурност, убеден е президентът на Русия Владимир Путин.

„ Въвеждането в употреба на „ Турски поток “ при всички случаи ще даде опция на страните да разширят по нов метод съдействието в газовия бранш, ще има огромно значение за икономическото развиване на Турция и целия Черноморски район, а също по този начин ще стане значим фактор за обезпечаване на общоевропейската енергийна сигурност “, съобщи Владимир Путин.
Президентът на Русия означи също по този начин, че въвеждането на употреба на „ Турски поток “ ще обезпечи доставките на газ в страните от Южна и Югоизточна Европа и ще се отрази на геополитическото състояние на Турция.

„ По дъното на Черно море на дълбочина над две хиляди метра са положени 1800 километра тръби. По първата от двете тръби на газопровода съветският газ ще доближава до западна Турция, а по втората – посредством пренос през турска територия ще доближава до страните от Южна и Югоизточна Европа “, сподели Владимир Путин.

„ Това при всички случаи прави от Турция сериозен европейски хъб и без подозрения ще се отрази на геополитическото състояние на Турската Република “, акцентира съветският президент. Той изрази също по този начин и вяра, че газопроводът „ Турски поток “ ще бъде пуснат до края на 2019 година
„ Ще подчертая, че по време на строителството са приложени най-новите софтуерни решения, употребена е на актуалната техника, спазвани са най-строгите екологични стандарти и правила “, означи още съветският президент.
Държавният глава на Русия счита, че „ Турски поток “ е най-яркият образец за умеенето за отбрана на национални ползи. Той акцентира, че „ този план не е ориентиран срещу трети страни “. По думите на президента, това е образец не за противостояние, а за съзидание.

Руският президент благодари на турските ръководещи за своевременното издаване на всички нужни позволения за строителството на „ Турски поток “, както и на всички висши лица, оказали поддръжка.

Турция използва годишно над 50 милиарда куб м тръбопроводен газ и през идващите 10 година се чака нарастване на потреблението до 80 милиарда куб м.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР