В Турция опроверга слуховете, че са разочаровани от руските комплекси

...
В Турция опроверга слуховете, че са разочаровани от руските комплекси
Коментари Харесай

Турция опроверга слуховете, че е разочарована от руските С-400

В Турция опроверга слуховете, че са разочаровани от съветските комплекси С-400. Според дипломатически източник в Анкара информацията, че турците не са удовлетворени от системата за Противовъздушна отбрана, не е вярна.

Преди няколко дни в медийното пространство започнаха да се появяват публикации и изявления, че Турция е разочарована от покупката на С-400, макар високата успеваемост на комплексите и сполучливите тествания.

Възможно е слуховете да са пуснати някъде на Запад, защото турците са предпочели съветските комплекси С-400 пред американските F-35.

Като цяло Съединени американски щати реагираха доста отрицателно на закупуването на съветските системи за Противовъздушна отбрана и даже настояха, че Турция, като член на НАТО, не може да си сътрудничи с Русия и да купува оръжия от нея. Но Ердоган по този начин или другояче го направи по своя си метод и в този момент е естествено да се чуят клюки за някакво отчаяние от съветските С-400.

Просто Съединени американски щати по някакъв метод би трябвало да оправдаят загубата си: колкото и да заплашват Ердоган, в това число със наказания, той въпреки всичко постъпи както му е угодно. И най-интересното е, че Вашингтон не съумя да направи нищо на Анкара за закупуване на съветското оръжие. Това значи, че заканите му са безполезни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР