В Турция е възможно да се създаде нов газов хъб,

...
В Турция е възможно да се създаде нов газов хъб,
Коментари Харесай

ОФЕРТА: Путин покани Ердоган да създаде газов хъб в Турция и да регулира цените

В Турция е допустимо да се сътвори нов газов хъб, посредством който да се контролират цените на пазара, премахвайки опцията за политическо въздействие върху него. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на среща с турския си сътрудник Тайип Ердоган в Астана.
„ На първо място, несъмнено, имам поради европейски (страни – бел. ред.), в случай че те се интересуват от това. В хода на работата на този хъб, който можем да създадем дружно, той може да стане платформа освен за доставки, само че и за установяване на цените.

„ Защото това е доста значим въпрос, въпросът за ценообразуването. Днес тези цени са несъразмерни. Ние елементарно бихме могли да ги контролираме на обикновено пазарно равнище “, предложи Путин.

Президентът сподели още, че Турция се е оказала най-надеждният снабдител на газ за европейските страни, макар опитите за взривяване на газопреносната система " Турски поток ".

„ Доставките на нашите въглеводороди, в това число газ, са в цялостен размер, в сходство със поръчките. Ние също транзитираме през Турция за европейските страни. Турция се оказа най-надеждният маршрут за доставки на газ за Европа през днешния ден, с помощта на вашата компания позиция за построяването на газотранспортна система - " Турски поток ". Въпреки че, както чухте, те също се пробваха да го взривят ", сподели Путин.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР