В Турция бяха разкрити най-много избирателни секции зад граница. Отново

...
В Турция бяха разкрити най-много избирателни секции зад граница. Отново
Коментари Харесай

От нашите пратеници: Близо 70 000 души гласуваха в Турция

В Турция бяха разкрити най-вече изборни секции зад граница. Отново победа за Движение за права и свободи, съгласно протоколите на секционните изборни комисии. Интересен факт, за който оповестяват специфичните ни пратеници в Истанбул Александър Марков и Ивайло Стоянов е, че в две секции в Бурса няма нито един глас за Движение за права и свободи. В едната секция всички гласове са подадени за " Продължаваме Промяната ", а в другата - за " Български напредък ".

В Турция гласоподаваха 69 788 души, което е с 12 000 повече от 2022 година, когато гласоподаваха малко над 57 000 души. Вече е ясно, че Движение за права и свободи печели изборите, като получава 92 % от гласовете. Най-много хора са дали своят вот в регионите Бурса и Истанбул. В Бурса бяха разкрити 6 секции, като там са дали своят вот 21 000 души, а в Истанбул, където секциите бяха 50, гласувалите са близо 20 000. На изборите можеха да се видят типичните нарушавания, които се следят тук. Говор на майчин език, когато трябваше да се изясни на някои от гласоподавателите по какъв начин да гласоподават с машина, а към края на изборния ден и редом гласоподаване на по двама души в секция - един на машина и един с бюлетина.

" Всъщност, хората, мисля, че към този момент не са разчувствани по този начин, както преди. Тези, които всяка година, всякога гласоподават, отново гласоподават, обаче отново дублирам, че младежите са доста малко. Малко гласоподават и също по този начин им омръзна, съгласно мен, от избори. Искат да се откри към този момент това държавно управление ", съобщи Хюлия Алтън.

" Вече две години нямаме държавно управление. Цяла година към този момент съвсем нямаме държавно управление в страната. На хората им омръзна, първото, което е, и другото - огромна инфлация има тук и то допускам, че и в България има, тъй като пътуваме понякога. Но хората не ги вълнува към този момент, не ги вълнуват изборите към този момент ", съобщи Наджие Топал.

Активността е малко по-висока от тази през 2022 година, само че е с 18 000 души по-ниска от 2021 година, когато до урните отидоха 88 000 души.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР