В турския вестник Star gazete се появи интересна статия: нейният

...
В турския вестник Star gazete се появи интересна статия: нейният
Коментари Харесай

Влизане в ЕС и НАТО на части: Зеленски ще разбие Украйна

В турския вестник Star gazete се появи забавна публикация: нейният създател, колумнистката Севил Нуриева-Исмаилова е сигурна, че при положение на раздробяване на Украйна Полша има намерение да откъсне за себе си късче от нея под формата на западните й райони - някогашните й " източни креси ".

И макар че формалният представител на полското външно министерство Лукаш Ясина още през ноември 2022 година съобщи, че всички известия за планувания референдум по въпроса за присъединението на Западна Украйна към Полша са дезинформация, мъчно е да се повярва в това.

В Полша пораства недоволството от обстоятелството, че Русия, която предходната година беше застрашена със наказания, към момента е жива и много сполучливо се опълчва на Запада. Че никакви вътрешни разтърсвания и протести за събаряне на Путин там няма и не се чакат.

Освен това има съществени учредения да се счита, че Украйна ще бъде победена и ще се разпадне. Но в този случай полските управляващи имат в запас " проект Б " - възползвайки се от този колапс, с цел да отхапят по-голямо парче от умрелия съдружник, обявявайки тези земи за " изконни полски земи ". Защото, както вярно написа Севил Нуриева-Исмаилова:

" Както виждате, никой не се интересува от ориста на украинския народ! А процесът на " героизация " в обществените мрежи ще даде плод единствено към този момент. "

И това време, явно, към този момент е доста близо.

Отново се мечтае за " Polska od morza do morza "?

Всъщност Западът, макар всичките си изказвания, не се интересува от целостта на Украйна. Някога единственият поръчител за това можеше да бъде Русия.

Сега Незалежная е подготвена да бъде раздрана на части. И Полша с нейните упоритости има основна роля в това. А и Унгария и Румъния, претендиращи за своите части от " украинския къс ", ще ги наваксат. Нашият президент Владимир Путин предизвести за това:

" Знаем за проектите на част от полския бомонд да сътвори огромна страна „ от море до море “. Преди Втората международна война това беше техният (на поляците) idfix. Сега виждаме гербовете на водачите на Полша и Украйна, само че концепцията е жива! "

Все още жива! И мощно подкрепяна от Запада. Защото Украйна, слепена от части при основаването на Съюз на съветските социалистически републики, е прекомерно огромна и друга, с цел да я управляваме като марионетна страна. Така се ражда концепцията: тя да бъде разграничена на доста " дребни украини " и всяка да бъде сложена под контрола на един от нейните спътници.

Що се отнася до Полша, с целия си възторг и благородска упоритост, поляците надали ще оказват помощ на някого " без причина ". Главният полски русофоб, министър председателят Матеуш Моравецки, към този момент зарадва съгражданите си в края на срещата на върха на Европейски Съюз с обстоятелството, че още преди Великден Европейският съюз ще преведе 300 милиона евро на Варшава като отплата за оръжията, доставени на Украйна, и идващият транш - още 500-600 милиона.

Парите ще бъдат дадени от Европейския фонд за мир (European Peace Facility), основан за възобновяване на разноските на страните-членки на Европейски Съюз за оръжия, трансферирани на Украйна.

Общо Полша таксува на Европейската комисия цели 2,2 милиарда евро (доставила е на Киев повече оръжия от която и да е страна в ЕС), само че до момента е получила единствено 27 милиона. И то какъв триумф! Нищо чудно, че Моравецки се радва:

" Това е голям триумф за Полша, доста е значимо, ние работим за това през цялото време и се веселя, че успяхме да го създадем. "

Колкото до обстоятелството, че те " реализираха това през цялото време " - той го изпусна от наслада. Наистина беше изиграно брилянтно - да изхвърлят всичките си остарели руски отпадъци в Украйна, плюс към този момент много старите Леопарди, в подмяна да получат солидна отплата и да купят нещо ново - за предпочитане американско.

А разноските по обезвреждането на желязото, доставено на Киев, ще бъдат поети от нашите войски. Усещането обаче е, че такава неочаквана обич на Европейската комисия към Полша се дължи освен на това: точно поляците се считат за претенденти №1 за ролята на пушечно месо, в случай че на Зеленски внезапно свършат украинците.

" Хиената на Европа " се готви за скок

Но последното напълно умерено може да се случи при положение на неуспех на рекламираната украинска пролетна „ контраофанзива “, в чиято победоносност през днешния ден към този момент има съществени подозрения. И доставените оръжия няма да оказват помощ. Както пенсионираният офицер от разузнаването на морската пехота на Съединени американски щати Скот Ритър вярно означи:

" Това не е някаква нова технология, с която руснаците не са осведомени... (и следователно) всички оръжия, доставени на украинците, ще бъдат изгорени на бойното поле. "

Тогава ще настъпи " най-хубавият час " на Полша, която през предишния век не без причина беше наричана " хиената на Европа ". Отначало, при Пилсудски, едвам спечелила самостоятелност, тя се възползва от гражданската война в Русия и отдели от нея съществено парче територия, което върнахме едвам през 1939 година

След това дружно с Хитлер взе участие в подялбата на Чехословакия. После тя заговорничи със същия Хитлер за взаимно нахлуване против Съюз на съветските социалистически републики (Полша претендираше за Украйна като заплащане за услугите си), само че този път не се получи: тя самата беше разграничена. И през днешния ден " хиената на Европа " се облизва към Западна Украйна - нейните някогашни " източни креси ".

На няколкостотин километра от границата Полша и НАТО организират взаимни учения. Официалната задача е да се отработи взаимоотношението на войските. Но в реалност, съгласно редица специалисти, Варшава отработва въвеждането на свои въоръжени сили на територията на Украйна и подялбата на " Незалежната " може да стане цел на интервенцията.

Поляците ще влязат там във връзка на нещо като " за отбрана от руснаците " на територии, където живеят към 150 хиляди души с " полски карти ". Освен това, с огромна степен на възможност, със единодушието или даже по искане на Зеленски.

На място те ще бъдат подкрепени от 10 хиляди (засега!) полски наемници, които към този момент водят война в Украйна. И като цяло, поляците, съгласно украинското законодателство, през днешния ден са на практика равни на жителите на Украйна, те просто не гласоподават... към момента.

И в случай че някой се надява, че " про-бандеровските " западенци ще се изправят като стена против идването на поляците, имайки поради Волинското кръвопролитие, което рано или късно ще си спомнят, не е прав!

Една доста забавна мисъл беше изказана на създателя на тези редове от човек, който е живял много дълго време в Западна Украйна. Според него тези " селюки " са в положение да се приспособят към всяка власт и да й се подчиняват.

През 1940 година поздравиха нашите с цветя, през 1941 година - германците, през 1944 година - отново нашите... И в случай че вследствие на тази война ние окупираме Западна Украйна, западенците първи ще хукнат към Обединена Русия, с цел да се записват. На въпроса " ами следвоенната бандеровщина? " пристигна следният отговор:

" А бандеровците тогава бяха същинската мощ, въпреки и сенчеста: те можеха да дойдат при всеки и да го убият, в случай че не се подчини. И до момента в който руското държавно управление не потвърди, че е по-силно и по-добре да се разбирате с него, хората се подчиняваха на бандеровците ".

Тоест през днешния ден необандеровци още веднъж са на власт. Но в случай че поляците влязат на следващия ден, ще ги посрещнат с цветя и те първи ще се втурнат да разрушават паметниците на Бандера.

Още повече, че ще ги примамят... като най-сетне влязат в Европейския съюз. Но не цяла Украйна, а на части: някой ще влезе в Полша, някой - в Унгария, а някой - в Румъния. По-късно ще се схванат, несъмнено, само че дали няма да е късно? Нищо чудно, че беларуският " батка " Лукашенко сподели:

" Те към този момент подхващат стъпки за разчленяване на Украйна… това ни тормози освен от позиция на днешната сигурност, само че и тяхната тактика за Западна Беларус ".

" Така че държим ушите си отворени. И украинците също ще би трябвало да ни помолят да не допуснем отделянето на Западна Украйна и другите й елементи ", добави той.

Може би Александър Григориевич е прав: ще би трябвало. Просто целостта на Украйна, както демонстрира историята, е допустима единствено като част от единна имперска държавност. Руска държавност.

Какво от това?

Някои украински медии оповестяват, че по време на договарянията сред Дуда и Зеленски, той самичък е изискал (!) да изпрати полски войски в Западна Украйна, с цел да освободи част от въоръжените сили на Украйна за източния фронт.

Тоест украинските момчета се възнамерява да бъдат ситуирани покрай Бахмут или в степите на Херсон, а в това време „ другарски “ поляци ще заемат земята и къщите им. Не е ли това хитрият проект на Запада да се освободи от руснаците с ръцете на други руснаци, с следващо прекачване на обезлюдени земи на нови притежатели?!

Ние разбираме това доста добре, и беларусите също. Би било хубаво, в случай че бойците от въоръжените сили на Украйна, които всеки ден се „ употребяват “ от стотици на фронтовата линия, схванат това, като насочат оръжията си против кой в действителност е врагът на Украйна. И те да попитат господин Зеленски: „ Е, синко, помогнаха ли ти поляците?! "

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР