В Турския наказателен съд в Къркларели ще се проведе поредно

...
В Турския наказателен съд в Къркларели ще се проведе поредно
Коментари Харесай

Заседава съда по делото срещу българските гранични полицаи в Турция

В Турския углавен съд в Къркларели ще се организира следващо съвещание по делото против 4-мата български гранични служители на реда, които са упрекнати за гибелта на турски нарушител през 2008-а година, съобщи БНР.

Делото против тях в Турция беше заведено през 2019-а година.

На делото ще бъдат показани документи по правосъдната поръчка на Турския углавен съд, която отчасти е била изпълнена от Бургаския областен съд, сподели турският юрист, който пази правата на българските гранични чиновници - Джошкун Молла:

" Има отговор от българския съд за отчасти осъществяване на правосъдната поръчка. Ще научим какво ще реши съдът. "

Бургаските магистрати отхвърлиха да дават биометрични фотоси, дружно с пръстови отпечатъци на някогашния граничен служител на реда Михаил Цонков и сътрудниците му Живко Петков, Никола Костов и Николай Петков. От българска страна са изпратени единствено информации, че граничните служители на реда са неосъждани.

На днешното съвещание юрист Молла още веднъж ще упорства турският съд да се откаже от настояването за екстрадиция на българските граничари с претекст, че е безпричинно. По делото следва да се направи превод на решението на Европейския съд по правата на индивида в Страсбург, който се произнесе в интерес на България по дело, заведено от роднините на починалия Ялчин Ерджан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР