В турския град Измир се открива първият „Работен форум на

...
В турския град Измир се открива първият „Работен форум на
Коментари Харесай

Работен форум на Главните прокурори на Балканските държави се открива в Измир

В турския град Измир се открива първият „ Работен конгрес на Главните прокурори на Балканските страни “.

Той събира на едно място основните прокурори на страни от района и цели да сложи началото на ползотворно и перспективно съдействие сред правоприлагащите органи, които играят съществена роля в запазване на стабилността и сигурността на полуострова. Българската прокуратура се съставлява от господин Борислав Сарафов – заместител на основния прокурор по следствието и шеф на Националната следствена работа. На форума участва и завеждащият отдел „ Международен “ във ВКП господин Цветомир Йосифов.

Главният прокурор Сотир Цацаров отсъства заради длъжностен ангажимент в Съединените щати. Инициативата е взаимно дело на основните прокурори на България Сотир Цацаров и на Турция Мехмет Акарджа и бе разисквана за първи път при визитата на българския основен прокурор в Анкара през ноември 2018 година

Създаването на работен конгрес на обвинителите от балканските страни се обуславя от нуждата от дейно противопоставяне на актуалните опасности пред сигурността като транснационалната престъпност и в частност незаконната търговия на опиати, оръжия и трафика на хора. Действията на проведените престъпни групи през днешния ден елементарно трансферират националните граници и излагат на риск стабилността на целия район, което постанова сливане на напъните и категоричен ангажимент на способените институции на национално, районно и интернационално равнище.

По време на форума ще бъдат разисквани по-тясното съдействие сред прокурорите от Балканския полуостров по наказателноправни въпроси, както и общата рамка и условия за взаимоотношение. Форматът планува още регулярни срещи и продан на положителни практики в предварителната защита и противодействието на трансграничната проведена престъпност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР